En Boeing 737-800 fra KLM. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

KLM skruer ned for kapaciteten

KLM foretager yderligere reduktioner i antallet af frekvenser på en lang række europæiske ruter fra november og frem gennem vinteren. Tre danske ruter mister flere ugentlige afgange.

Mens KLM kan fastholde den nuværende kapacitet på cirka 60 procent til og med oktober, vil SkyTeam-selskabet derimod skrue yderligere ned fra november og frem i forhold til, hvad selskabet havde planlagt for få måneder siden.

Det hollandske flyselskab har indtil videre justeret kapaciteten i november, så den kun vil være på 55 procent af det planlagte. Gennem hele september har KLM løbende ændret den europæiske tidtabel for november.

Den oprindeligt planlagte kapacitet i november på 1.934 ugentlige afgange fra Amsterdam Schiphol justeres igen og ændres nu til 1.109 ugentlige afgange, skriver Routes Online. KLM opjusterer dog igen fra 22. november, hvor der vil være 1.441 afgange om ugen.

KLM oplyser i en pressemeddelelse, at flyselskabet har som primært mål at kunne tilbyde kunderne det bredeste udvalg af destinationer, mens der løbende kan blive øget i antallet af frekvenser eller kapacitetsudvidet i form af større fly på de specifikke ruter.

Danske ruter får færre afgange
Alt i alt justerer KLM frekvenserne på 87 europæiske ruter fra november. Selskabet har tre ruter til danske destinationer, og der sker kapacitetsreduktioner på dem alle.

Ruten til Aalborg Lufthavn reduceres – i forhold til 2019 – fra 21 til 14 ugentlige afgange – og med en opjustering til 20 ugentlige fra 22. november. Ruten til Billund Lufthavn får syv færre ugentlige afgange fra november – fra 35 i 2019 til 28 ugentlige. Endelig bliver ruten til Københavns Lufthavn skåret ned fra 48 ugentlige sidste år til 28 ugentlige afgange fra november – dog med opjustering til 34 ugentlige fra 22. november.

Nye destinationer på rutekortet
KLM betjente næsten 100 procent af sit europæiske netværk i august med hensyn til destinationer. Kapaciteten lå på 60 procent sammenlignet med niveauet fra før coronakrisen.

80 procent af KLMs interkontinentale ruter blev betjent i august og med en kapacitet på 60 procent. I øjeblikket bliver der udelukkende fløjet fragt på en tredjedel af disse langdistanceruter. KLM vil byde passagerer velkommen igen på de berørte ruter, når de forskellige rejserestriktioner ophæves rundt om i verden.

Edmonton i Canada kommer tilbage på rutekortet fra 29. oktober, og Riyadh i Saudi-Arabien og den polske by Poznan er blandt de nye destinationer, som KLM i de kommende måneder vil føje til rutenetværket.

KLM oplyser, at selskabet er tilfredse med, at EU-Kommissionen i sidste uge besluttede at forlænge den midlertidige ophævelse af reglerne for brug af lufthavnsslots. Suspensionen af slotreglerne fortsætter i hele det kommende vintertrafikprogram. Dermed har KLM – og andre europæiske flyselskaber – fortsat mulighed for hurtigt at tilpasse antallet af frekvenser.

 

Relaterede artikler:

Minister: Ikke givet, at Air France-KLM overlever

KLM forsøger sig atter med Kairo

KLM åbner ny rute til Polen