En Airbus A320 fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

København får rute til Airbus-by

Til juli åbner Air France en helt ny sæsonrute mellem Københavns Lufthavn og Toulouse, hvor Airbus har sit hovedkvarter.

Endnu en fransk destination fra København er en realitet.

Københavns Lufthavn meddeler via Twitter, at Air France i midten af juli i år åbner en sæsonrute til den franske by Toulouse. Ruten bliver kun kortvarig, da flyselskabet lukker den igen i slutningen af august.

Den nye rute vil få to ugentlige afgange – en om tirsdagen og en om fredagen. Ruten løber helt præcist fra den 23. juli til 30. august og vil blive betjent med en Airbus A320 med plads til 176 passagerer.

STANDBY.dk, der er CHECK-IN.dk’s søstermedie, skrev allerede i november sidste år om planerne for en rute mellem København og Toulouse. Måneden efter kom repræsentanter fra såvel Toulouse-lufthavnen og turistkontoret i Toulouse på besøg i København hos det statslige franske turistbureau Atout France. Og nu har dialogen således båret frugt. Ruten er en realitet.

Toulouse er med små 500.000 indbyggere Frankrigs fjerdestørste by. Den charmerende storby ligger i det sydlige af landet – 150 kilometer fra Middelhavet – og bliver kaldt ”la ville rose”, der betyder ”den lyserøde by”. Navnet kommer af, at mange af byens bygninger er lavet af brændte røde mursten.

Airbus har sit hovedsæde i Toulouse, og den europæiske flyproducent beskæftiger i omegnen af 20.000 mennesker.

Boom i nye franske ruter
I løbet af det sidste halve år har der været annonceret flere nye ruter fra Københavns Lufthavn til franske destinationer.

I september sidste år annoncerede lavprisflyselskabet Transavia France, at selskabet den 7. april i år åbner en rute mellem Københavns Lufthavn og Nantes i det vestlige Frankrig. Ruten får afgange torsdage og søndage med en Boeing 737-800. Det er Transavia France-debut i Københavns Lufthavn – og den første rute fra Skandinaven til Nantes i den franske region Bretagne.

Nogle måneder senere meddelte et andet lavprisflyselskab, easyJet, at de også åbner en helt ny rute mellem fra København til Nantes, der er Frankrigs sjettestørste by. Det britiske selskab træder dog ind på ruten fem dage før Transavia France – altså den 2. april. EasyJet vil betjene ruten tre gange om ugen – på tirsdage, torsdage og lørdage – med en Airbus A320-200.

Også det irske lavprisflyselskab Ryanair har introduceret en ny rute til Frankrig fra København. Den 2. april i år åbner selskabet en forbindelse til Bordeaux i det sydvestlige af landet, og der bliver afgange tirsdage, torsdage og lørdage i sommertrafikprogrammet.

Toulouse bliver den 11. franske destination på Københavns Lufthavns rutekort i sommertrafikprogrammet for i år. De øvrige destinationer i Frankrig er Paris, Lyon, Nantes, Nice, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Mulhouse, Biarritz og Bastia på Korsika.

 

Relaterede artikler:

Ny rute fra København til Frankrig

Endnu en Nantes-rute fra København

Ryanair åbner ny CPH-rute til Frankrig