Christian Poulsen, ny administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S. (Foto: Jakob Kyed Bayram)

Københavns Lufthavn udnævner ny topchef

Fungerende koncernchef Christian Poulsen er fra 1. januar 2024 udnævnt som permanent CEO efter Thomas Woldbye, der forlod lufthavnen ved udgangen af september til fordel for topchefjobbet i London Heathrow Airport.

Siden Thomas Woldbye i slutningen af juni meddelte bestyrelsen i Københavns Lufthavne A/S, at han ville forlade selskabet til fordel for en stilling som topchef i London Heathrow Airport, har den danske hovedstadslufthavn været på jagt efter en afløser.

Da Thomas Woldbye fratrådte den 30. september, blev driftsdirektør Christian Poulsen udnævnt som fungerende koncernchef, og det har han tilsyneladende gjort så godt, at bestyrelsen har valgt at tilbyde koncernchefstillingen på permanent basis fra den 1. januar 2024.

Christian Poulsen har været ansat i Københavns Lufthavn siden efteråret 2008, og har gennem 15 år haft forskellige ledende stillinger i lufthavnen, heraf de seneste fire år som driftsdirektør.

Bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen er overbevist om, at man har fundet den rette efterfølger til at stå i spidsen for Nordens største lufthavn.

“Efter en grundig rekrutteringsproces, løftet af et internationalt search firma, har vi valgt Christian Poulsen som CEO for Københavns Lufthavne. Christian Poulsen har de kvaliteter, der er vigtige for stillingen: Han besidder en enestående kombination af at have et indgående kendskab til lufthavnen og dens mange stakeholders, og derudover er han en yderst kompetent leder, der kan sikre, at lufthavnen fortsætter sin positive udvikling og bevarer momentum.”

Brug for indsigt og erfaring
Der ligger mange krævende opgaver foran den nyudnævnte koncernchef. Terminal 3-området skal udvikles og bagageudleveringen skal fordobles i størrelse, mens kapaciteten i paskontrollen skal udvides. Herudover skal shoppingcentret, der er en af lufthavnens pengemaskiner, også opgraderes.

Christian Poulsen slipper heller ikke for at arbejde med den grønne omstilling samt den fortsatte digitalisering af passageroplevelsen og de interne arbejdsprocedurer.

“Jeg er meget stolt og ydmyg over at få muligheden for at indtræde som CEO for Københavns Lufthavne. Jeg ser frem til at bruge min indsigt og erfaring fra mine år i lufthavnen til at fortsætte ambitionen med at udvikle og løfte lufthavnen til et nyt niveau til gavn for passagerer, samarbejdspartnere og dansk infrastruktur. Jeg vil bidrage til at sikre, at CPH forbliver en attraktiv og konkurrencedygtig lufthavn i mange år fremover,” udtaler Christian Poulsen.

 

Relaterede artikler:

Folketinget vedtager ny lov om København Lufthavn

CPH vil tilbage til historisk indtjeningsniveau

Thomas Woldbye ny topchef i Heathrow Airport