Worldwide Flight Services har investeret i et solcelleanlæg, der etableres på toppen af selskabets fragtterminaler i Københavns Lufthavn. Foto: Worldwide Flight Services

Københavns største solcelleanlæg etableres i CPH

Worldwide Flight Services etablerer et stort solcelleanlæg på toppen af fragtterminaler i Københavns Lufthavn. Anlægget vil stå færdigt til oktober og bliver Københavns største af sin slags.

Et kæmpe solcelleanlæg vil snart tage imod solens stråler på toppen af en række bygninger i Københavns Lufthavn.

Verdens største luftfragtoperatør, Worldwide Flight Services A/S, har nemlig investeret i et sådant anlæg til et tocifret millionbeløb i en aftale med virksomheden NRGreen. Der er tale om et 1,4 MW-solcelleanlæg.

Anlægget vil blive det største i Storkøbenhavn, og årligt vil det give en besparelse på op mod 240 ton. Det svarer til en personbil, der kører 57 gange rundt om jorden. Som led i en CSR-strategi har Worldwide Flight Services bæredygtig energi som et nøgleparameter.

Solenergi skal blandt andet bruges til elbiler
Med solcelleanlægget i Københavns Lufthavn har koncernen taget et stort skridt i den bæredygtige retning.

”For os er det her en milesten, da vores koncern er en af de første inden for flyservice-branchen, der satser benhårdt på at gøre vores energiforbrug så grønt som muligt. Hele koncernen er i gang med transformationen, og vores afdeling her i Danmark er med helt forrest – og vi er meget stolte af, at en stor procentdel af vores energiforbrug fremover vil være fra grøn energi. Jeg ved, at mine kollegaer fra andre afdelinger glæder sig til at komme på besøg og se anlægget,” siger Thomas Egeland, skandinavisk direktør hos Worldwide Flight Services.

Energien fra solcelleanlægget vil – ud over bidraget til energiforbruget – også indgå i virksomhedens 1.500 kvadratmeter store pharmacenter. På den interne transportfront vil solenergien desuden blive brugt på eldrevne køretøjer.

”Den grønne energi skal blandt andet bruges til cirkulær energiudnyttelse fra sol til vores elbiler – både dem der indgår i transporten i lufthavnen samt personalets biler. Det er en del af vores CSR-strategi, at al vores transport, også gældende firmaordningsbiler, er el-drevne, og det giver rigtig god mening, at vores personale kan lade deres biler gratis med grøn energi fra solen,” forklarer Thomas Egeland.

Investering er omkostningsneutral
Worldwide Flight Services har fået finansieringen på plads i samarbejde med NRGreen. Investeringen vil være omkostningsneutral for Worldwide Flight Services, da selskabets månedlige afdrag svarer til dets månedlige energibesparelse.

”Vores vision er at åbne virksomhedernes øjne for det kæmpe potentiale, der ligger energimæssigt i de flade tagflader. Det er nemt at installere solcelleanlæggene, og der udnyttes en flade, der ikke ellers bliver brugt til noget, men som samtidig ikke generer øjet. Desuden er det også en utrolig god måde for virksomhederne at bidrage til Danmarks klimamål samt komme væk fra de skyhøje energipriser, vi ser i øjeblikket,” siger Simon Borbiconi, partner i NRGreen.

“Det er utrolig berigende at samarbejde med en koncern som Worldwide Flight Services, da det tydeligvis ligger dybt forankret i deres DNA at få en ambitiøs bæredygtig profil.”

Solcelleanlægget vil blive etableret på toppen af fragtterminal 1, 2 og 3 hos Worldwide Flight Services i Københavns Lufthavn. Det forventes at stå færdigt i slutningen af oktober i år.

 

Relaterede artikler:

Verdens største luftfragtoperatør udvider i CPH

CPH bliver fremhævet for grøn indsats

CPH i spidsen for stort europæisk CO2-projekt