- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Kort nyt

 • Atter flyvninger fra Østrig til Sverige og Storbritannien

  (04-08-20 – 08:00) Den østrigske regering besluttede i sidste uge at fjerne landingsforbuddet for flyvninger fra 12 lande inklusive Storbritannien og Sverige.

  Ændringerne i myndighedsrestriktionerne betyder, at Austrian siden den 31. juli atter har tilbudt flyvninger til Bukarest, Pristina og Sarajevo, mens det fra den 1. august igen er blevet muligt at flyve til Beograd, Cairo, Kiev, London, Podgorica, Sibiu, Skopje, Stockholm, Tirana og Varna.

  Herudover kan Austrian atter tilbyde flyvninger fra Wien til Chicago, mens det østrigske Lufthansa-datterselskab har været nødsaget til at indstille flyvninger til Shanghai og Tel Aviv i hele august.

 • Yderligere fem Lufthansa-ruter vender tilbage til München

  (04-08-20 – 08:00) Fra den 7. september kan Lufthansa atter tilbyde flyvninger fra München til Marseille, Gøteborg, Kiev samt Sibiu i Rumænien. Herudover vender ruten til Graz i Østrig tilbage den 5. oktober.

  På det seneste har Lufthansa åbnet en ny rute fra München til Rhodos, mens selskabet har genoptaget trafikken til Birmingham, Izmir, Tbilisi i Georgien samt Cluj og Timisoara i Rumænien. Heruodver vil det fra den 1. september atter være muligt at flyve til Luxembourg.

  Dermed vil Lufthansa i slutningen af oktober flyve til 86 destinationer i Tyskland og Europa samt til 13 interkontinentale destinationer.

 • Internationale flyvninger til Israel fra 16. august

  (03-08-20 – 08:10) Israel gør klar til at genoptage internationale flyvninger den 16. august.

  Samtidig med, at internationale flyvninger atter bliver tilladt, vil de israelske lufthavnsmyndigheder opsætte COVID-19-teststationer i lufthavnene. Passagerer fra lande med lav smitteudvikling vil blive undtaget fra landets karantæneregler.

  Israel har indtil videre haft over 70.000 registrerede smittede, hvoraf omkring 525 er døde.

 • Slåskamp på KLM-fly – ville ikke have mundbind på

  (03-08-20 – 08:05) Det europæiske luftfartssikkerhedsagentur EASA forudsagde for et par måneder siden, at coronarestriktionerne kunne skabe mange situationer ombord med urolige passagerer.

  Det var tilfældet på en KLM-flyvning fra Amsterdam til Ibiza, hvor to berusede passagerer nægtede at bære mundbind. Der opstod en regulær slåskamp i flyet, hvor medpassagerer hjalp med at overmande de to formastelige, der blev anholdt af spansk politi ved ankomsten til ferieøen.

   

 • Wizz Air fik midlertidigt forbud i Grækenland

  (03-08-20 – 08:00) De græske luftfartsmyndigheder meddelte den 1. august i et såkaldt NOTAM (Notice to Airmen, red.), at Wizz Air-fly havde forbud mod at lange i Grækenland indtil den 14. august.

  Det ungarske lavprisflyselskab havde angiveligt ikke ført tilstrækkelig kontrol med, at passagerer på flyvninger til Grækenland var i besiddelse af særlige formularer, som er krævet af sundhedsmyndighederne.

  I løbet af weekenden blev var der en dialog mellem de græske myndigheder og Wizz Air, så nu vil der ikke længere være forhindringer i vejen for selskabet i forhold til at gennemføre flyvningerne til Athen.

 • Vil skille sig af med 3.900 piloter

  (02-08-20 – 09:10) Det amerikanske Star Alliance-selskab United Airlines tegner et dystert billede af fremtiden.

  Efterspørgslen er faldende og billetpriserne styrtdykker. Såfremt der ikke kommer yderligere hjælp fra den amerikanske regering, kan det blive nødvendigt at skille sig af med 3.900 piloter, hvilket er omkring en tredjedel af selskabets samlede pilotstyrke. Tidligere har United meddelt, at op imod 2.250 piloter kunne risikere at miste deres job, men det tal er således blevet opjusteret.

  I øjeblikket koster det United Airlines 25 millioner dollars om dagen i likvide midler at drive flyselskab.

 • Indien forlænger internationalt flyveforbud

  (02-08-20 – 09:05) Den indiske centralregering besluttede i fredags af forlænge det internationale flyveforbud til den 31. august 2020 som følge af den fortsatte smittespredning i Indien.

  Forbuddet gælder for internationale passagerflyvninger, men ikke fragtflyvninger samt særflyvninger, der er godkendt af Indiens civile luftfartsmyndigheder. Det gælder blandt andet de såkaldte Vande Bharat-operationer, som der indtil videre har været 2.500 af.

  Indien lukkede ned for passagerflyvninger den 25. marts, men siden den 25. maj har det været muligt at flyve på indenrigsruterne i landet.

 • Qatar Airways-kabinepersonale skal arbejde i call centre

  (02-08-20 – 09:00) Hos SAS arbejder hjemsendt kabinepersonale blandt andet på podestationer i Københavns Lufthavn, og hos Qatar Airways er dele af kabinepersonalet blevet flyttet til arbejde på flyselskabets call centre.

  I første omgang er det en opgave af tre måneders varighed, der tager sin begyndelse den 2. august. Kabinepersonalet starter op med et kursus den første dag, og herefter skal de arbejde på ni timers vagter fem dage om ugen på forskellige tidspunkter af døgnet, da call centrene er åbne for henvendelser 24/7.

  Arbejdet består i at hjælpe kunderne på telefon og mail, og der vil også være opgaver på de sociale medier.

 • British Airways genåbner populære lounger

  (31-07-20 – 09:50) British Airways meddeler, at det atter er muligt at besøge Galleries North Club-lounge og Galleris North Club-lounge i London Heathrow Terminal 5. 

   

 • Finnair øger til Shanghai

  (31-07-20 – 09:45) Finnair kunne for nylig genoptage Shanghai-ruten med i første omgang én ugentlige afgang. Nu vil selskabet indsætte endnu en frekvens fra den 11. august. Det skriver airlineroute.net.

  Dermed kommer Finnair til at flyve fra Helsinki til Shanghai på tirsdag og torsdage og retur fra Shanghai på torsdage og lørdage. Den ekstra frekvens er med forbehold for de kinesiske myndigheders godkendelse.

 • Singapore Airlines med stort kvartalsunderskud

  (30-07-20 – 21:30) I kvartalet fra 1. april til 30. juni kom Singapore Airlines ud med et kvartalsunderskud på 1,12 milliard singapore dollars, hvilket svarer til 5,13 milliarder danske kroner.

  Antallet af passagerer faldt med 99,6 procent i kvartalet i forhold til samme periode året før, og belægningen på de få operative ruter var på blot 10,2 procent.

  I august og september forventer Singapore Airlines at udbyde syv procent af den oprindeligt planlagte kapacitet.

   

 • Alitalia får flere ruter tilbage i netværket

  (29-07-20 – 09:40) Alitalia vil i løbet af de kommende måneder sætter yderligere fart på genopretningen efter coronanedlukningen.

  I september vil selskabet således vende tilbage på ruterne fra Rom til Argentina, Japan, Israel og Algeriet, og herudover vil selskabet også genoptage indenrigsruterne til fra Rom-Fiumicino til Verona.

  Fra Milano-Linate bliver det fra september atter muligt at flyve til Frankfurt, mens ruten fra Milano-Malpensa til New York også forventes genoptaget i løbet af september. I oktober vil det igen være muligt at flyve til Düsseldorf og Paris-Orly fra Milano-Linate.

  Der vil i oktober blive opereret 1.645 flyvninger om ugen til 45 lufthavne, heraf 19 indenrigsruter.

 • Genåbner efter 141 dage uden flytrafik

  (29-07-20 – 09:30) Oliestaten Kuwait var et af de første lande til at lukke ned for international flytrafik som følge af COVID-19-pandemien.

  Allerede den 13. marts blev det besluttet at lukke Kuwait International Airport, og den 1. august er lufthavnen klar til at åbne igen efter 141 dage uden flytrafik.

  I første omgang vil det være 20 lande, det vil være muligt at flyve til, og det er blandet andet De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Oman, Libanon, Jordan, Egypten, Bosnien og Hercegovina, Sri Lanka, Pakistan, Etiopien, Storbritannien, Tyrkiet, Iran, Nepal, Schweiz, Tyskland og Aserbajdan.

   

 • SAS oppe på flere end 300 daglige operationer

  (29-07-20 – 08:05) Der er meget stor forskel på, hvordan de europæiske flyselskaber er på vej ud af krisen. En oversigt fra den europæiske lufttrafiktjeneste Eurocontrol viser, hvor mange operationer udvalgte flyselskaber har gennemført dagligt siden den 1. maj. 

  SAS er lige nu oppe på lidt flere end 300 hverdagsoperationer, mens Norwegian er på lidt mere end 100.

 • Emirates vender tilbage til Seychellerne

  (29-07-20 – 08:00) Seychellerne, der ligger i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst, er en populær feriedestination, og nu bliver det snart muligt at flyve til øgruppen igen.

  Fra den 1. august vil Emirates genoptage flyvningerne til Mahé på Seychellerne med fem ugentlige afgange betjent med Boeing 777-200ER.

  Herudover vil Emirates øge på ruten mellem København og Dubai fra fire til fem ugentlige afgange.

   

 • Uge 30: 42 procent af den europæiske flytrafik er tilbage

  (28-07-20 – 08:15) De seneste tal fra den europæiske flyvekontroltjeneste Eurocontrol viser, at flyselskaberne i uge 30 gennemførte 42,4 procent af flyvningerne i forhold til samme uge året før.

  De største flyselskaber målt på antallet af operationer var i årets uge 30 henholdsvis Ryanair, easyJet, Turkish Airlines, Wizz Air og Air France.

 • Må sælge fly for at komme på vingerne.

  (28-07-20 – 08:10) Østaten Antigua og Barbuda i Caribien er hårdt ramt i øjeblikket som følge af betalingsstandsningen i flyselskabet Leeward Islands Air Transport Services (LIAT), der er ejet af Antigua og Barbuda, Barbados, Saint Vincent og Grenadinerne samt Den Dominikanske Republik.

  Aktionærerne er nået til enighed om at sælge de tre af selskabets 10 ATR-fly. Men denne plan skulle det være muligt at få flyselskabet på vingerne igen om 60 til 90 dage.

 • Japan Airlines taber 7,2 milliarder kroner

  (28-07-20 – 08:05) I lighed med mange andre af de større internationale flyselskaber forventer Japan Airlines et massivt tab i årets andet kvartal.

  Selskabet forventer et driftsunderskud på 1210 milliarder yen, hvilket svarer til 7,2 milliarder kroner. Sidste år var leverede selskabet i samme periode et overskud på 21 milliarder yen (1,26 milliarder kroner).

  Det er suverænt det største underskud i selskabets historie siden børsnoteringen i 2012.

 • TAP Portugal vil flyve på 76 ruter i september

  (28-07-20 – 08:00) TAP Portugal øger gradvist kapaciteten i sit trafikprogram efter coronanedlukningen. Selskabet forventer i september at kunne udbyde 40 procent af kapaciteten i forhold til tiden før COVID-19-pandemien.

  I august vil TAP gennemføre 500 flyvninger om ugen fordelt på 66 ruter, og i løbet september øges til 700 flyvninger om ugen på samlet 76 ruter.

  Fra august flyves 18 gange om ugen til Brasilien samt 20 gange om ugen til seks destinationer i Nordamerika. Afrika vil blive betjent med 44 ugentlige operationer til ni destinationer, mens der forventes at blive 329 ugentlige flyvninger til 30 byer i Europa. Endelig vil blive fløjet 126 gange om ugen til seks indenrigsdestinationer.

 • British Airways aflyser Sydney til slutningen af oktober

  (27-07-20 – 09:25) Der kommer til at gå lang tid, før det atter bliver muligt at flyve med British Airways fra London til Sydney.

  Ifølge airlineroute.net har det britiske flyselskab annulleret den daglige forbindelse helt frem til og med den 24. oktober, når sommertrafikprogrammet slutter.

  Ruten til Sydney går via Singapore, men British Airways vil fortsætte med flyvningerne på BA015/016 på denne rute.