Airbus A320neo fra easyJet ved åbningen af Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Foto: Günter Wicker)

Lavprisselskab rykker mod Europa

EasyJets forretning er normalt delt 50/50 mellem Storbritannien og Europa. Men denne sommer kommer to tredjedele af reservationerne fra Europa. Derfor har selskabet flyttet kapacitet væk fra Storbritannien.

EasyJet flytter denne sommer kapacitet fra Storbritannien til EU på grund af større efterspørgsel i Europa som følge af de forskellige regeringers holdninger til genåbning af grænser.

”Som et resultat af regeringens rejsepolitik er easyJets bookinger denne sommer stærkt skæv mod det kontinentale Europa,” lyder det fra flyselskabet.

”Mens vores forretning normalt er delt 50/50 mellem Storbritannien og Europa, kommer to tredjedele af reservationerne på nuværende tidspunkt fra Europa.”

Har været på jagt efter slots
Flyselskabet har for nylig erhvervet slottider (start- og landingstilladelser, red.) i Milano Linate, Amsterdam Schiphol og Paris Orly samt tilføjet ruter fra Palma de Mallorca, Faro og Malaga.

Derudover har selskabet øget sin tilstedeværelse i Skandinavien for ikke mindst at betjene Stockholm Arlanda og København.

Selskabet har lanceret otte nye ruter fra EU og schweiziske baser til dækning af flyvninger i august, der tidligere blev fløjet fra Storbritannien.

Eksempelvis er der flyttet kapacitet fra Storbritannien-Palma til Berlin-Palma ligesom flere destinationer i Portugal er blevet tilføjet ud fra Berlin såvel som fra Amsterdam.

I Paris Charles de Gaulle er frekvenserne til Korsika blevet øget. Fra Milano er der tilføjet ruter til Sardinien og Sicilien, mens Napoli får flere fly til Grækenland.

Stærkest efterspørgsel
”Vi har flyttet kapacitet til Europa, hvor vi har set den stærkeste efterspørgsel,” siger Johan Lundgren, administrerende direktør i easyJet.

EasyJet fortæller, at passagerer i øjeblikket booker meget tæt på afgangstidspunktet. Lige nu er 49 procent af fjerde kvartals flyvninger booket. Til sammenligning var 65 procent af bookingerne på plads på samme tidspunkt i 2019.

Selskabet regner i fjerde kvartal med at være oppe på 60 procent af kapaciteten i samme kvartal i 2019.

Styrket af krisen
”De udfordringer, vi står over for, betyder, at vi har tilpasset os, og at vi står stærkt rustet til fremtiden,” siger Johan Lundgren.

”Vi kommer ud af pandemien med vedvarende gevinster og bæredygtige omkostningsreduktioner. Vi ved, at vejen til genopretning ikke vil være en lige linje. Men alt det, vi har lært, har efterladt et langsigtet, positivt aftryk på flyselskabet, som er klar til den post-pandemiske æra,” lyder det fra direktøren.

 

Relaterede artikler:

Nyt femårigt samarbejde med easyJet i København

CPH får tre nye easyJet-ruter til Spanien

EasyJet belønnes af stram kapacitetsdisciplin