Christiano Ronaldo var med til at sikre Portugal guldet ved EM i fodbold. Nu opkaldes en lufthavn efter ham. Foto: Instagram.

Lufthavn opkaldes efter fodboldstjerne

Lufthavnen på den portugisiske ferieø Madeira er blevet opkaldt efter fodboldstjernen Christiano Ronaldo, der er født på øen.

Når ferierejsende fremover flyver til den frodige portugisiske atlanterhavsø Madeira, så vil de ikke blot lande i en af verdens farligste lufthavne. De vil også fremover lande i en af de eneste lufthavne i verden, som er opkaldt efter en fodboldspiller. Lokalregeringen på Madeira har nemlig besluttet, at Madeira International Airport fremover skal hedde Madeira Christiano Ronaldo Airport.

Dermed opkaldes lufthavnen efter den berømte portugisiske fodboldstjerne Christiano Ronaldo, der er født på øen og var med til at vinde guld for Portugal ved EM i fodbold i Frankrig i juni og juli, selvom han grædende måtte humpe fra banen i første halvleg af finalekampen mod Frankrig.

Knivskarpe frisparksskud
Beslutningen om at omdøbe lufthavnen kom fredag samtidig med at Ronaldo besøgte Madeira for at åbne det første i en kæde af hoteller, som fodboldstjernen står bag. Med blandt andet sine knivskarpe frisparksskud betegnes Ronaldo som en af verdens bedste fodboldspillere.

I den ene ende af landingsbanen i Madeira Christiano Ronaldo Airport går klipperne lodret ned mod vandet. Fly, der ikke kan nå at bremse på banen, kan således ikke fortsætte ud i græsset, sådan som det er tilfældet i langt de fleste andre lufthavne. De må derimod tage den på hovedet ned i Atlanterhavet. Desuden står banen på betonpiller ud i vandet, så der heller ikke er græs i den ene side af banen. Derfor betegnes lufthavnen som en af de farligste i verden.

Egen undertøjskollektion
Lufthavnen i Belfast i Nordirland er opkaldt efter den afdøde fodboldspiller George Best. Herhjemme omdøbte Odense Lufthavn for nogle år siden sig selv til H.C. Andersen Airport. Men ellers er det mest politikere der får lufthavne opkaldt efter sig i Europa.

Ronaldo, der til daglig spiller for Real Madrid, har allerede et museum, en statue og et hotel opkaldt efter sig på sin fødeø, ligesom han har sin egen kollektion af undertøj produceret af danske JBS.

 

Relaterede artikler:

Hvad skal lufthavnen hedde?