En Airbus A330-200 fra Hong Kong Airlines. Foto: Dltl2010, CC 4.0

Lufthavn tilbageholder syv fly fra kriseramt flyselskab

Den internationale lufthavn i Hong Kong har beslaglagt syv fly fra det kriseramte Hong Kong Airlines. Flyene har ikke været på vingerne i de sidste tre til 11 måneder.

Hong Kong Airlines har gennem hele 2019 været i store økonomiske problemer, og det får nu konsekvenser for flyselskabets flåde.

Airport Authority Hong Kong (AAHK) tilbageholder således nu syv fly fra Hong Kong Airlines. Lufthavnen er en af flyselskabets større kreditorer og ønsker at beskytte sine økonomiske interesser. Det skriver South China Morning Post.

”AAHK har reageret og tilbageholder syv parkerede fly fra Hong Kong Airlines for at beskytte økonomiske interesser,” oplyser lufthavnsmyndighederne i Hong Kong.

Hong Kong Airlines, der er bystatens tredjestørste flyselskab, har været i risikozonen længe for at lukke ned, men for et par weekender siden fik flyselskabet tilført kontanter og undgik et ellers nært forestående kollaps.

De syv beslaglagte fly får dog ikke konsekvenser for afviklingen af ruterne hos Hong Kong Airlines, lyder det.

”På grund af konsolidering af rutenetværket har nogle af vores fly ikke indgået i driften og er i øjeblikket suspenderet fra drift af lufthavnsmyndighederne. Vores nuværende drift forbliver normal,” siger en talskvinde for Hong Kong Airlines.

Tocifret millionafgift for parkerede fly
De tilbageholdte fly har ikke været i luften i de sidste tre til 11 måneder. Flyene er enten ejet af Hong Kong Airlines eller et leasingselskab knyttet til konglomeratet HNA Group, som er flyselskabets kinesiske ejer.

De civile luftfartsmyndigheder i Hong Kong oplyser, at Hong Kongs lufthavnsmyndigheder har valgt at tilbageholde de syv inaktive fly for ikke kun at beskytte egne interesser, men også for at beskytte regeringens interesser.

Luftfartsmyndighederne afkræver flyselskaber en afgift for hvert 15. minut, der holder et fly parkeret i Hong Kong International Airport. Og det har vist sig at blive en dyr fornøjelse for Hong Kong Airlines.

De syv beslaglagte fly fra Hong Kong Airlines har været parkeret i lufthavnen mellem 56 og 318 dage indtil i søndags. Ifølge South China Morning Post svarer det til, at Hong Kong Airlines – baseret på to mulige gebyrer – skylder myndighederne mellem 11 og 17,2 millioner hongkongske dollar (mellem 9,5 og 14,8 millioner kroner, red.) for at have flyene parkeret.

Det forventes, at alle langdistanceflyvninger hos Hong Kong Airlines indstilles til februar 2020. Flyselskabet havde problemer med økonomien, længe før de voldelige demonstrationer mod regeringen begyndte i juni i gaderne i Hong Kong. Urolighederne har dog kun forværret den økonomiske situation i Hong Kong Airlines, da færre passagerer har valgt at rejse med selskabet.

 

Relaterede artikler:

Hong Kong-flyselskab tæt på kollaps

Dramatisk passagerfald i Hong Kong

Hong Kong Airlines lukker eneste europæiske rute