Fly fra American og Southwest i Los Angeles International Airport. (Foto: Philip Pilosian | Shutterstock)

Lufthavne er ved at løbe tør for flybrændstof

Det kniber med at skaffe brændstof i flere lufthavne i USA, der er udfordret af rekordmange flypassagerer samtidig med, at store skovbrande har sendt brandslukningsfly på vingerne.

Det er ikke fordi, der ikke er flybrændstof nok i USA. Problemet består i at få brændstoffet frem til de fjernt beliggende lufthavne.

Problemet er nu så stort, at flyselskaberne American Airlines og Southwest Airlines har valgt at tage ekstra brændstof med på nogle flyvninger, og selskaberne overvejer på andre ruter at mellemlande for at tanke.

Kan ramme alle lufthavne
Problemet med at skaffe brændstof forventes at fortsætte frem til slutningen af ​​august, har American Airlines ifølge mediet bnnbloomberg.ca fortalt sine piloter.

Flyselskabet bad i samme besked piloterne om at spare så meget på brændstoffet som overhovedet muligt.

”Forsinkelser ved levering af fuel kan forekomme i alle regioner i USA og vil påvirke alle flyselskaber,” står der i beskeden til American Airlines’ piloter.

Mens lufthavne og flyselskaber døjer med at skaffe brændstof, er de amerikanske lagre af brændstof til fly på det højeste niveau i ti år.

Ude af rørledningerne
Men mangel på tankbiler, chauffører og ikke mindst plads i rørledningerne får skylden for, at det er svært at få brændstoffet distribueret.

”Det store problem er, at flybrændstof har mistet rørledningsplads til benzin og diesel i løbet af det sidste år på grund af pandemien,” fortæller Delta Air Lines i en erklæring, hvor selskabet efterlyser et samarbejde mellem de føderale myndigheder, ejerne af rørledningerne samt flyselskaberne om at løse problemet med at få brændstoffet frem.

Turister i eget land
Problemet med at skaffe brændstof hænger også sammen med, at efterspørgslen på indenrigsflyvninger i USA nærmest er eksploderet.

Det meste af verden er lukket land for amerikanerne, der i stedet vælger at holde ferie i deres eget land.

Og her er det særligt de mindre lufthavne tæt på de udendørs turistattraktioner, der oplever en stor vækst i antallet af rejsende.

Brandslukningsfly
I Bozeman Yellowstone International Airport, der ligger i Montana, har man oplevet daglange forsinkelser på grund af brændstofmangel.

Udover mange ekstra flyvninger skyldes det også, at fly, der bekæmper skovbrande i området, jævnligt lander for at tanke brændstof fra de sparsomme lagre.

Også i Yosemite International Airport i i Californien er flyvningerne blevet forstyrret. Her er det manglen på chauffører til tankbiler, der slår igennem.

Flere årsager i Reno
I Nevada siger de føderale myndigheder, at de undersøger om manglen på brændstof, kan forsinke fragt- og passagerfly til Reno-Tahoe International Airport i de kommende dage.

Reno er en populær spilledestination, og lufthavnen er den nærmeste til en af USA’s store turistattraktioner, Lake Tahoe.

En række af faktorer er årsag til, at lufthavnen er kommet i klemme, forklarer en talskvinde for Reno-Tahoe Airport Authority til abcnews.go.

Der er ikke nok chauffører til at køre tankbilerne med brændstof. Samtidig er lufthavnens længste landingsbane ved at blive renoveret, hvilket begrænser, hvor meget ekstra brændstof flyselskaber kan have på deres indgående fly.

 

Relaterede artikler:

Passagererne står i kø for at flyve i USA 

1,5 millioner flypassagerer på én dag

Her er USA’s tre nyeste flyselskaber