Airbus A319 fra BRA i Stockholm-Bromma. (Foto: Braathens Regional Airlines | PR)

Lukker Stockholm-lufthavn i to uger

I løbet af højsæsonen bliver der midlertidigt lukket for trafikken til og fra Stockholm-Bromma. I stedet vil flyvningerne blive flyttet til Arlanda i de to uger, hvor lufthavnen ikke kan beflyves.

Den fortsatte drift af Stockholm-Bromma Lufthavn (BMA) har i en årrække været et emne, der både har været genstand for livlig debat og har delt vandene i svensk lokal- og landspolitik.

Mens den nuværende regering i Sverige ønsker at holde dørene i Stockholm-Bromma åbne og bevare lufthavnen, ser det anderledes ud med bystyret i Stockholm, der ejer den grund, som lufthavnen har lejet sig ind på frem til 2038.

I stedet for lufthavnen ønsker politikerne i hovedstaden nemlig, at området skal huse et nyt boligområde kaldet Bromma Parkstad med op mod 22.000 lejligheder. Indtil videre fortsætter diskussionerne dog, mens lufthavnen fortsat er åben.

Bromma lukker dog midlertidigt senere i år, men det er af en helt anden grund.

Fra slutningen af juli til begyndelsen af august
Swedavia oplyser, at det bliver nødvendigt at lukke Stockholm-Bromma i ugerne 30 og 31, da der skal foretages vedligehold i form af banearbejde, og derfor vil der i denne periode ikke blive foretaget flyvninger til eller fra hovedstadslufthavnen.

Ifølge den svenske lufthavnsoperatør vil en del af den flytrafik, som Bromma sædvanligvis benyttes til, blive flyttet til Stockholm-Arlanda i perioden fra den 22. juli til og med den 4. august, hvor arbejdet vil finde sted.

”Flysikkerhed er fundamentet for alt, hvad vi i Swedavia foretager os. Derfor forgår der løbende forskellige former for vedligeholdelsesarbejde med henblik på at sikre et fortsat højt niveau af sikkerhed i vores lufthavne,” lyder det.

Rykker ind i Terminal 3
Det er Braathens Regional Airlines (BRA), der er den største operatør i lufthavnen, og flyselskabet har allerede omtalt de kommende midlertidige ændringer i en skrivelse til kunderne.

Heri fortæller selskabet, at flypassagererne skal være opmærksomme på, at BRAs flyvninger til og fra den svenske hovedstad i stedet vil blive foretaget med afgang fra eller ankomst til Stockholm-Arlanda i løbet af de to uger, hvor banearbejdet i Bromma står på.

I perioden vil BRA derimod rykke ind i Terminal 3 i Arlanda.


Relaterede artikler:

Bystyre vil endnu en gang lukke Stockholm-lufthavn

Finnair vender tilbage til Bromma

Bromma skal være spydspids for grøn omstilling