ATR 72-500 fra Finnair (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

Finnair vender tilbage til Bromma

Fra efteråret vender Finnair tilbage på ruten mellem Helsinki og Stockholm Bromma med 11 ugentlige afgange. Dermed vil Finnair igen flyve til begge de to svenske hovedstadslufthavne.

Finnair har tidligere betjent ruten fra Helsinki Lufthavn til Stockholm Bromma, og nu kan kunderne se frem til atter at få tilbudt ruten.

Flere medier skriver – herunder Simple Flying – at Finnair genåbner ruten fra 29. oktober 2023. Der bliver to daglige afgange fra mandag til fredag samt én aftenafgang søndag. I hverdagene tilbydes henholdsvis en morgen- og aftenafgang.

Ruteflyvningerne vil blive opereret med fly af typen ATR 72-500, som Finnair i øjeblikket har 12 styks af. Flyene opereres af datterselskabet Nordic Regional Airlines (Norra), og de har plads til mellem 68 og 72 passagerer afhængig af konfiguration.

Med åbningen mellem Helsinki og Stockholm Bromma vil Finnair blive det eneste flyselskab, der opererer til både Bromma og Arlanda, der er Sveriges største lufthavn. Foruden de 11 ugentlige afgange fra Helsinki til Bromma, flyver det finske flyselskab op til ni gange dagligt til Arlanda-lufthavnen.

I konkurrence med BRA
Finnair bliver samtidig det ene ud af i alt kun fire flyselskaber, der er i Bromma-lufthavnen, der i øvrigt er Sveriges tredjetravleste lufthavn. De øvrige selskaber er svenske Braathens Regional Airlines (BRA), Brussels Airlines samt estiske Nyxair.

Stockholm Bromma er den mest bynære lufthavn af hovedstadens to største lufthavne. Den ligger blot syv kilometer fra Stockholms centrum og har dermed en god placering. Omvendt er der hurtigtog fra Arlanda til Stockholms Centrum. En tur, der kun tager cirka 18 minutter med Arlanda Express.

På ruten mellem Helsinki og Stockholm Bromma vil Finnair komme i konkurrence med BRA, der har base i netop Bromma. Det regionale svenske flyselskab betjener denne rute med fly af typen ATR 72-600 med plads til 72 passagerer.

Foruden ruterne til de to Stockholm-lufthavne flyver Finnair også til lufthavnene i de svenske byer Gøteborg (op til fire daglige afgange) og Visby (én daglig sommerafgang).

Finnair introducerer ny billettype
Passagerer på Finnair-flyvningerne til og fra de to omtalte Stockholm-lufthavne vil fra 1. juni 2023 have mulighed for at købe en ny billettype. Således introducerer Finnair billettypen ’Superlight’ på flyvninger i Europa. Billettypen ser dagens lys for blandt andet at opretholde flyselskabets punktlighed og komforten om bord på flyene, lyder det fra Finnair.

”Punktlighed er meget vigtigt for vores kunder, og målet med de ændringer, vi foretager nu, er netop at sikre gnidningsfri boarding, præcise afgange og en mere komfortabel rejse for alle. Store mængder håndbagage er et kendt problem, som både påvirker punktlighed og rejsekomfort,” siger Robert Lönnblad, markedsdirektør for Europa hos Finnair.

’Superlight’ kommer til at erstatte billettypen ’Economy Light’ på Finnairs flyvninger. Den nye billettype inkluderer en lille taske, som kan ligge under sædet foran, men den inkluderer ikke større stykker håndbagage. I forbindelse med den nye billettype regulerer Finnair desuden reglerne for bagage for andre billettyper.

 

Relaterede artikler:

Finnair tredobler afgange til CPH

Bromma skal være spydspids for grøn omstilling

Analyse skal afklare Stockholm-lufthavnes fremtid