Moderate prisstigninger på erhvervsrejser i 2013

Konsulentvirksomheden Advito, der er en del af den internationale erhvervsrejsebureaukæde, BCD Travel, forudser moderate prisstigninger på erhvervsrejser i 2013.

Det er sæson for forudsigelser af prisudviklingen i 2013 på erhvervsrejsemarkedet. BCD Travel er det første af de større erhvervsrejsebureauer, der byder sig ind med forventningerne til næste år.

Det sker gennem rejsebureauets konsulentdivision Advito, der netop har udgivet Industry Forecast 2013.

Her konkluderes der, at efterspørgslen efter erhvervsrejser vil være svag ved indgangen til 2013. Det er uroen i eurozonen, der smitter af på de fleste regioner – og selv i det stærke kinesiske marked. Flyselskaberne har tilpasset kapaciteten til den lavere efterspørgsel, hvorfor prisstigningerne kommer som følge af en lidt større efterspørgsel end udbud.

Lavest i Europa
Hvis man skal tro Advitos forudsigelser bliver prisstigningerne indenfor Europa delaveste i forhold til de øvrige regioner i verden. I Europa ventes prisstigninger på flybilletter på mellemto ogtre procent. Nordamerika og Asien kan forvente prisstigninger påfire tilfem procent, mens Latinamerika topper med seks til syv procent.

Mens der er tale om moderate prisforhøjelserne på flybilletterne, ser det anderledes ud med hotelovernatningerne. Her forventes der otte til 14 procent højere priser i Latinamerika, fem til otte procent i Asien og seks til syv procent i Nordamerika. I Europa forventes hotelpriserne at blive øget med blot to til fire procent.

“Med den nuværende makroøkonomiske situation er det mere vigtigt end nogensinde, at køberne har en klar forståelse af deres købekraft går ind i deres forhandlinger, gør bedre brug af dataanalyse i deres beslutningsproces, og nøje overvåger deres rejseforbrug, “siger Bob Brindley, der er chef for Advito.

Grundlaget for Advitos forudsigelser for 2013 er kundernes transaktioner til og med juni 2012. Disse data sammenkøres med branchedata og økonomiske data med udgangen af august måned.