Billeder af evakuerede passagerer med håndbagage vakte furore efter ulykken. Foto: Youtube.

Myndigheder vil straffe omtale af Emirates-ulykke

Det er strafbart for landets borgere at omtale onsdagens Emirates-flyulykke på de sociale medier, mener luftfartsmyndighederne i De Forenede Arabiske Emirater.

De sociale medier flød over med ros til Emirates Airlines efter ulykken onsdag eftermiddag, hvor et af selskabets Boeing 777-300ER-fly brød i brand under landing i Dubai International Airport. Både ros til flyets besætning og ros til virksomhedens kommunikation med omverdenen ovenpå ulykken, som alle passagerer og besætningsmedlemmer kom levende fra. En brandmand døde dog under redningsarbejdet.

Ud på Facebook, Twitter, Youtube, Snapchat og Instagram flød også ikke overraskende billeder og video af det udbrændte fly på landingsbanen i verdens tredjestørste lufthavn. Og det bryder man sig ikke nødvendigvis særlig godt om i et land, hvor det statsejede flyselskab er et af landets stærkeste brands.

GCAA UAE

Luftfartsmyndighederne i De Forenede Arabiske Emirater sendte derfor torsdag beskeder ud på de sociale medier, hvor de i skarpe vendinger opfordrede alle borgere i landet til at stoppe med at misbruge de sociale medier til at dele videoer, nyheder og billeder af flyulykker.

Myndighederne kaldte det uansvarligt og mangel på respekt over for ofrene at dele billeder, nyheder og videoer. Og til sidst satte luftfartsmyndighederne trumf på ved at konstatere, at det er strafbart i henhold til lovgivningen i De Forenede Arabiske Emirater.

Byge af kommentarer
De kontante udmeldinger og trusler fra de statslige luftfartsmyndigheder i de stenrige ørkenemirater udløste en byge af spydige kommentarer på de sociale medier fra personer, som ikke mente myndighederne skulle bestemme, hvad de delte eller ikke delte på de sociale medier.

282 passagerer og 18 besætningsmedlemmer var ombord på Boeing 777-300ER flyet, der brød i brand, da højre motor ramte landingsbanen. Lufthavnen var lukket i nogle timer efter ulykken, men flytrafikken til og fra Emirates’ store trafikknudepunkt blev genoptaget senere på dagen.

 

 

Relaterede artikler:

Første store Emirates-ulykke