Nordic Aviation Capital (NAC) er verdens største flyleasingsvirksomhed for regionale fly. (Foto: NAC | PR)

NAC i kontrolleret konkursbeskyttelse

Nordic Aviation Capital har søgt om Chapter 11-konkursbeskyttelse i USA og har på forhånd indgået aftaler med 73 procent af kreditorerne. Stifteren Martin Møller er på vej ud af virksomheden.

Flyleasingvirksomheden Nordic Aviation Capital, der oprindeligt blev etableret af danske Martin Møller, har været nødsaget til at søge konkursbeskyttelse ved en amerikansk konkursdomstol i henhold til den særlige Chapter 11-ordning.

Det er et initiativ, som selskabets ledelse og ejere gennem et stykke tid har arbejdet på for at kunne sikre en rekonstruktion af virksomheden under kontrollerede former.

Forud herfor er der indgået en omstruktureringsaftale, der er støttet af ejerne og 73 procent af kreditorerne, der tilsammen har 6,3 milliarder dollars til gode, eller hvad der svarer til svimlende 41,6 milliarder kroner.

Aftalen skal sikre, at der kan gennemføres en omfattende finansiel rekonstruktion, hvor der bliver tilført 537 millioner dollars (3,54 milliarder kroner) i ny kapital via en kapitalforhøjelse på 337 millioner dollars og en revolverende kreditfacilitet på 200 millioner dollars.

Første skridt mod fremtiden
Selskabets øverste koncernchef Norman CT Liu er tilfreds med den omstruktureringsaftale, der ligger til grund for anmeldelsen af Chapter 11.

“Dette er et positivt første skridt til at positionere NAC til langsigtet succes og giver finansielle ressourcer til at udvikle forretningen. Vores mål er at fastholde vores førende position inden for regional flyleasing og ekspandere til tilstødende områder med enkelt gang. Under Chapter 11-processen vil NAC-teamet arbejde hårdt for at betjene vores mange flyselskabskunder. Jeg vil også gerne takke vores medarbejdere for deres dedikation og vores mange forretningspartnere for deres støtte.”

Koncernchefen understreger, at virksomheden fortsat opfylde “stort set alle forpligtelser” over for medarbejdere, kunder og leverandører, da leasing og flyleverancer vil fortsætte i normal forløb

30-årigt kapitel slut for stifteren
Med aftalen er det tydeligt, at tiden for Martin Møller omkring NAC er ved at rinde ud. Den tidligere bestyrelsesformand og stifter af NAC kan med aftalen se enden på sit mere end 30-årige virke i og omkring den virksomhed, som han grundlagde i Skive i 1990 og sidenhen voksede sig til en global virksomhed.

“Når mit 30-årige kapitel med NAC er ved at være slut, trøstes jeg ved at se den betydelige støtte, som långiverne har demonstreret og deres tillid til NAC’s forretningsmodel. Jeg har største den tillid til virksomhedens modstandskraft og evne til at fortsætte med at betjene kunderne på en bæredygtig måde gennem hele denne proces og fremefter,” udtaler Martin Møller i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

NAC taber 15 milliarder kroner

NAC er hårdt presset før ny frist

Martin Møller trækker sig fra NAC-bestyrelsen