Helsinki Airport tillader nu op til to liter væske i håndbagagen i sikkerhedskontrollen. Foto: Finavia

Nordisk storlufthavn tillader to liter væske i håndbagage

Fra onsdag kan rejsende fra Helsinki Airport tage op til to liter væske med gennem sikkerhedskontrollen, og væsken kan blive liggende i håndbagagen under tjekket.

Siden sommeren 2022 har den finske lufthavnsoperatør, Finavia, arbejdet mod at få en mere smidig og stressfri sikkerhedskontrol i Helsinki Airport.

Arbejdet har været delt i to faser, og den sidste fase er netop gennemført. Her gør Finavia det lovligt for rejsende fra lufthavnen at medbringe op til to liter væske per passager i håndbagagen gennem sikkerhedskontrollen. Det sker med virkning fra onsdag 28. juni.

”Mere moderne sikkerhedskontroludstyr er blevet installeret i lufthavnen. Takket være dette kan vi nu tillade at medbringe væskebeholdere større end 100 milliliter, såsom én-liters vandflasker og andre større beholdere, i håndbagagen,” siger Ari Kumara, direktør for sikkerhed hos Finavia.

Elektronik og væsker kan blive i rygsækken
Den første fase i udviklingsarbejdet med sikkerhedskontrollen i Helsinki Airport blev gennemført i sommeren 2022. Her åbnede Finavia en helt ny sikkerhedskontrol med otte state-of-the-art-kontrolbaner, der bruger ny teknologi baseret på computertomografi.

Takket være de ny scannere skal de rejsende ikke længere tage elektronik og væske op af håndbagagen. I juni i år blev yderligere to kontrolbaner åbnet i sikkerhedskontrollen, og Finavia kan derfor nu udnytte den fulde teknologi og tillade op til to liter væske per passager.

Finavia oplyser, at det nye udstyr – og altså de nye regler om maksimalt to liter væske – kun gælder for rejsende passagerer i afgangshallen i Helsinki Airport. De hidtidige væskerestriktioner gælder fortsat for passagerer, der flyver fra Finavias regionale lufthavne, samt for transitpassagerer i Helsinki Airport.

Vil give passagererne en afslappende rejse
Den nye teknologi i sikkerhedskontrollen i Helsinki Airport benyttes indtil videre kun i meget få andre, større europæiske lufthavne samt i nogle lufthavne i USA. Rejsende skal være opmærksom på, at de kan støde på forskellige procedurer i sikkerhedskontrollen på forskellige stadier af deres rejse.

Finavia driver i alt 20 lufthavne i Finland, og lufthavnsoperatøren er glad for at kunne opgradere teknologien i Helsinki Airport, der er selskabets største lufthavn.

”Når det kommer til udvikling af serviceydelser, er Finavia en pioner inden for sin branche. Det er vigtigt for os at betjene vores passagerer så godt som muligt og give flypassagererne en behagelig lufthavnsoplevelse. Vi tror på, at vi med denne nye teknologi kan tilbyde vores passagerer en jævnere og mere afslappet start på deres rejse,” fortæller Ari Kumara.

 

Relaterede artikler:

Gør klar til ny passageroplevelse i Helsinki Airport

Lufthavn skal fungere som visitkort for Finland

Coronahunde klar i lufthavnen i Helsinki