Boeing 787 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse | PR)

Norse skal flyve for italiensk rejsekoncern

I vinteren 2024/25 skal Norse Atlantic Airways flyve til blandt andet flere afrikanske destinationer på vegne af flyselskabet Neos, der hører under en italiensk rejsekoncern.

Norse Atlantic Airways har landet en ganske betydningsfuld kontrakt for ét af selskabets fly i vintertrafikprogrammet 2024/25.

Således oplyser det norske langdistanceflyselskab, at det har underskrevet en aftale med det italienske flyselskab Neos, der er en del af den italienske rejsekoncern Alpitour World.

Aftalen begynder 18. december 2024 og løber indtil 1. april 2025, og den inkluderer én Boeing 787 Dreamliner, som vil få base i Milano-Malpensa i hele perioden.

Norse Atlantic Airways vil på vegne af Neos foretage ugentlige flyvninger fra Milano til Zanzibar og Mombasa i kombination, til Mombasa, til La Romana og Montego Bay i kombination samt til Dubai. Herudover skal der gennemføres en ugentlig flyvning fra både Milano og Rom-Fiumicino til Madagaskar.

Italiensktalende personale i Dreamliner
Bjørn Tore Larsen, grundlægger af og koncernchef i Norse Atlantic Airways, glæder sig over kontrakten med Neos, der dermed sikrer beskæftigelse til et af selskabets fly hen over den traditionelt svære vinterperiode.

”Vi har indgået et stærkt partnerskab med Neos, der bygger på vores tidligere charteraktiviteter med selskabet. Denne længerevarende aftale er et vidnesbyrd om kvaliteten og pålideligheden af ​​vores charter- og ACMI-evner,” siger han.

Fra Aldo Sarnataro, kommerciel direktør i Neos, lyder det, at samarbejdet med Norse giver en yderligere vækstmulighed for flyselskabet. Han roser Norse for ”altid fremragende kvalitetsstandarder og service på højt niveau” takket være et personale, der også taler italiensk.

Fortsat tre fly leaset til Air Europa
Feriegæsterne fra Alpitour World, der kommer til at flyve med Dreamlineren fra Norse Atlantic Airways i den kommende vinter, vil kunne vælge mellem to kabineklasser i flyet; enten Economy-kabinen eller Premium-kabinen, der blandt andet tilbyder bedre bespisning og mere benplads.

Norse råder over en flåde bestående af i alt 15 Boeing 787 Dreamliner, hvoraf tre fortsat er på drylease-kontrakt hos spanske Air Europa. De forventes tilbage i foråret 2025, hvorefter Norse selv skal beskæftige samtlige fly på ruteflyvning, ACMI og ad hoc-charter.

Første Norse-flyvning fandt sted for to år siden – nærmere præcis 14. juni 2022 – og i dag flyver selskabet fra blandt andet Oslo, London og Paris til destinationer primært i Nordamerika.

 

Relaterede artikler:

Norse-tab nærmer sig tre milliarder kroner

April-trafiktal: Dobbelt op hos Norse

Norse annoncerer rute til Sydafrika