Fly fra Norwegian og Widerøe. (Foto: Norwegian | PR)

Norske flyselskaber rykker tættere sammen

En ny aftale mellem Norwegian og Widerøe skal blandt andet medvirke til, at det i fremtiden bliver mere gnidningsfrit at foretage flyvninger med begge selskaber på samme rejse.

Flere måneders forarbejde er tilsyneladende gået forud for, at Norwegian og Widerøe nu kan fortælle, at selskaberne er nået til enighed om en aftale, som betyder, at de to norske flyselskaber vil arbejde tættere sammen i fremtiden.

Baggrunden for aftalen er et ønske om at optimere produktet, skabe synergier flyselskaberne imellem og effektivisere driften, da hjemmemarkedet i Norge er vigtigt for begge selskaber, lyder det.

Konkret vil aftalen betyde, at der skal udarbejdes et samarbejde om billetsalg, der vil gælde for hele det rutenetværk, som selskaberne råder over, og derudover skal det fremover foregå mere gnidningsfrit, når en passager skal foretage flyvninger med begge selskaber for at nå frem til deres slutdestination.

Meget er fortsat i støbeskeen
Ruterne i Norge fungerer nemlig i vid udstrækning således, at en væsentlig del af passagererne ender med at flyve med både Norwegian og Widerøe, når de skal frem til en given destination, og den proces ønsker man at gøre nemmere fremover.

Derfor er en del af selskabernes nye tættere samarbejde en aftale om såkaldt interlining, hvilket vil sige, at passagerer på ruter, der kræver flyvninger med flere flyselskaber, får mulighed for at skifte mellem selskaberne uden eksempelvis at skulle afhente deres bagage eller foretage et nyt check-in.

Det bliver dog muligvis kun begyndelsen, da flyselskaberne potentielt kan ende med at samarbejde tættere om flere forskellige aspekter af driften. Det fortæller koncernchef Geir Karlsen fra Norwegian.

”Jeg er meget glad for aftalen, som vi i dag har indgået med Widerøe. Vores mål er, at samarbejdet skal være til det bedste for begge selskabers passagerer og vores ansatte. Selvom meget af indholdet stadig er i støbeskeen, har vi haft god dialog i flere måneder allerede, og vi diskuterer mange forskellige områder, hvor vi har fælles interesse i at samarbejde.”

Gælder både i ind- og udland
Ifølge Stein Nilsen, der er koncernchef i Widerøe, vil aftalen både gælde for flyvninger i Norge men også i udlandet, og derudover betoner han, at de to flyselskabers rutekort komplimenterer hinanden godt.

”Kombinationen af Widerøes netværk langs kysten og i Nordnorge og Norwegians store udbud i hele Europa vil skabe mange nye rejsemuligheder for vores fælles kunder. Det er noget, der har været efterspurgt af vores passagerer i mange år, og derfor er det glædeligt at kunne dele netop nu.”

”Der udestår stadig et stykke arbejde, før vi helt i mål, men vi arbejder godt sammen og har et fælles mål om, at det skal gennemføres så hurtigt som muligt,” understreger koncernchefen.


Relaterede artikler:

Næsten to millioner passagerer med Norwegian

Norwegian indgår aftale om køb af 50 nye fly

Widerøe forlænger levetiden på 27 år gamle fly