En Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Norwegian: Antallet af bookinger stiger

Antallet af bookinger hos Norwegian steg i sidste uge med 40 procent i forhold til ugen før. I juni havde selskabets 96,7 procent færre passagerer end i samme måned sidste år.

Efter at Norwegian i midten af juni annoncerede en forsigtig genåbning af rutenetværket med i alt 76 ruter fra 1. juli, har flyselskabet oplevet en gradvis stigning i antallet af bookinger.

Sidste uge steg antallet af bookingerne således med 40 procent for flyvninger i juli og august i forhold til ugen før. Det oplyser Norwegian i en børsmeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets trafiktal for juni.

Genåbning af 76 ruter i juli
Norwegian har under coronakrisen udelukkende fløjet på et antal norske indenrigsruter og kun haft otte fly i produktion. Med genåbningen af de 76 ruter fra juli – heraf 18 danske ruter – har selskabet fået yderligere 12 fly i luften og har dermed i alt 20 Boeing 737-800 i drift i Norge, Danmark og Sverige.

Det lader sig gøre, da Norwegian har indgået en såkaldt “power-by-the hour”-aftale med flyleasingselskaberne, hvor det norske flyselskab betaler en fast timepris til leasingselskaberne for den tid, som flyene er i drift i Norge, Danmark og Sverige.

113.000 passagerer i juni
I juni måned opererede fortsat kun på de norske indenrigsruter, hvor selskabet havde i alt 113.004 passagerer. Dette var 40.000 flere end måneden før, men alligevel et dramatisk fald sammenlignet med juni sidste år, hvor selskabet fløj på en lang række ruter i både Europa og interkontinentalt.

I juni 2019 fløj Norwegian i alt med 3.475.337 passagerer, og sammenlignet med juni i år er antallet af passagerer faldet med 96,7 procent.

Norwegian har i Danmark genoptaget indenrigsruten fra København til Aalborg og flyver derudover i de kommende måneder også fra Københavns Lufthavn til blandt andet Oslo, Stockholm, London og en række andre destinationer i Europa – heriblandt også sydeuropæiske feriedestinationer som Malaga, Barcelona, Alicante, Palma de Mallorca, Nice, Split og Chania.

Herudover flyver selskabet også fra Billund Lufthavn til Oslo fire gange om ugen.

 

Relaterede artikler:

Norsk personale skal flyve danske Norwegian-ruter

Norwegian vender tilbage med 18 ruter fra Danmark

Norwegian genåbner dansk indenrigsrute