Norwegian-fly foran den brændende terminal i Alicante. (Foto: Jerry Stevens | Twitter @jerry_stevens)

Norwegian-fly fanget i brand i Alicante-lufthavn

Lufthavnsterminalen i Alicante Elche-lufthavnen måtte onsdag eftermiddag evakueres efter en brand. Norwegian har aflyst flere afgange til og fra den spanske lufthavn.

Op imod 30 afgange- og ankomster i Alicante Elche-lufthavnen måtte onsdag aflyses som følge af en brand i lufthavnsterminalen.

Branden brød ud midt på eftermiddagen, og det betød at lufthavnsoperatøren AENA måtte evakuere terminalen, indtil slukningsarbejdet var færdigt.

Selvom branden i første omgang så voldsom ud med meterhøje flammer og kraftig røgudvikling, så lykkedes det hurtigt brand- og redningsmandskabet at få bugt med ilden.

Norwegian-fly aflyst
Et af de flyselskaber, der er blevet ramt af lufthavnsbranden er Norwegian. Selskabet havde et fly på vej fra Oslo, da branden brød, og dette fly blev omdirigeret til lufthavnen i Murcia, der ligger omkring 75 kilometer sydvest for Alicante-Elche.

Samtidig måtte Norwegian aflyse afgangene fra Alicante til Helsinki, Bergen og Stavanger, ligesom aftenens to flyvninger til Alicante fra Helsinki og Stavanger heller ikke vil blive gennemført.

Det skyldes, at to fly, henholdsvis EI-FVV (ankommet fra København) og SE-RPM  (ankommet fra Gøteborg) ikke kunne returnere fra Alicante-Elche, mens det sidste fly EI-FHR, der var på vej fra Oslo i stedet befinder sig i Murcia.

“Lufthavnen er lukket på grund af brand, og vi har desværre måttet annuller en rundtur til Bergen og en rundtur til Stavanger i dag. Vi arbejder med at finde en løsning, så de berørte passagerer kommer afsted i morgen i stedet,” skriver Astrid Mannion-Gibson, talskvinde fra Norwegian i en mail til det norske medie VG.

Aflyste afgange fra Alicante

 

Ankomster til Alicante

16. januar
00:15 D85337
Stavanger (SVG)
Norwegian Air International 73H
 
Canceled
00:25 VY8250
Paris (ORY)
Vueling 320
 
Canceled
00:35 D85423
Helsinki (HEL)
Norwegian Air International 73H
 
Canceled

 

Genåbnet efter 23 timer
Lufthavnen er blevet genåbnet torsdag eftermiddag efter 23 timers lukning. Det første fly, der landede efter genåbningen var Aeroflot rutenummer SU2522 fra Moskva. Boeing 737-flyet landede i Alicante-Elche kl. 14.09.

 

Relaterede artikler:

Brand i parkeringshus forstyrrede flytrafikken

Hangar-brand lukker lufthavn

Terminalbrand lukker Rom-lufthavn