Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn.

Norwegian frygter ikke Ryanair i CPH

Der er hård konkurrence fra Ryanair i CPH. Det får dog ikke Norwegian til at overveje at lukke ruter, og i stedet øges på flere konkurrenceramte ruter.

SAS må i det kommende vintertrafikprogram lukke ruten fra København til Edinburgh med undtagelse af to flyvninger omkring jul og nytår, og det er stadig tvivlsomt, om ruten vender tilbage igen til næste sommer.

Det er konkurrencen fra Norwegian, easyJet og især Ryanair, der har tvunget SAS til at trække sig fra ruten og beskæftige kapaciteten på andre ruter, hvor der er større indtjeningsmuligheder.

Norwegian mærker også konkurrencen fra det irske lavprisflyselskab, men hos Norwegian går man i offensiven og øger i trafikprogrammet i stedet for at indskrænke. På ruterne fra København til Dublin, Alicante og Tenerife har Norwegian valgt at skrue op for kapaciteten i vintertrafikprogrammet fra slutningen af oktober og frem til udgangen af marts næste år.

Norwegian øger således fra to til tre ugentlige afgange mellem København og Dublin samt fra fem til syv afgange om ugen mellem København og Alicante. På ruten mellem København og Tenerife øges fra tre til fire ugentlige afgange.

Hård konkurrence i Københavns Lufthavn
At lavprisflyselskaberne øger og SAS som netværksselskab har svært ved at følge med, er også en udvikling som Københavns Lufthavn har rapporteret gennem det meste af 2016, hvor den danske hovedstadslufthavn år til dato har haft en vækst på 10,7 procent, som primært er skabt af lavprisflyselskaberne med Ryanair i front.

“Konkurrence er godt for passagererne, for det betyder flere rejsemuligheder og billigere flybilletter. Der er hård konkurrence i Københavns Lufthavn, men i Norwegian har vi ikke tænkt os at lukke nogen af vores nuværende ruter. Vi er helt klar til at konkurrere og oplever rigtig god efterspørgsel på vores produkt. Vi opererer med mange fyldte fly, og i det kommende vinterhalvår øger vi markant på ruter, hvor vi mærker stor interesse fra passagererne,” siger informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

Fra København flyver Norwegian i konkurrence med Ryaanair og SAS til Dublin. Til Alicante hedder konkurrenterne Ryanair og Vueling, mens Tenerife-passagererne kan vælge mellem Ryanair og Norwegian samt charterflyselskaberne TUIFly Nordic og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

 

Relaterede artikler:

SAS lukker Edinburgh-rute fra København

SAS presset til at skære ned på Edinburgh-rute

SAS sænker prisen på Dublin-rute

Her er Ryanairs ruter fra Danmark

Ryanair åbner rute fra København til Tenerife