Norwegian fylder konkurs-hullerne ud

Kort tid efter konkurserne i Spanair og ungarske Malév er Norwegian nu klar med en plan for, hvordan det norske lavprisselskab vil lukke hullerne på ruterne fra Københavns Lufthavn til Barcelona og Budapest.

Norwegian flyver i dag syv gange om ugen fra København til Barcelona.Fremover øges til ti afgange om ugen, men først fra 4. maj.

Dermed kommer Norwegian til at halte langt bagefter det spanske lavprisselskab Vueling, der allerede dagen efter Spanairs konkurs fredag den 27. januar startede med at flyve fire gange om ugen mellem København og Barcelona.

Vuelings plan var oprindeligt først at opstarte den rute den 28. marts. Fra den dato vildet spanske lavprisflyselskabnu til gengæld skrue op for frekvenserne til 11 ugentlige afgange.

Fordobling af kapacitet til Budapest

Nordmændene sender i dag deres røde og hvide fly fraKastrup mod Budapest tre gange om ugen. Det vil fremover ske seks gange om ugen, men også her kommer der til at gå knap tre måneder før oprustningen bliver en realitet. Den ændrede fartplan til den ungarske hovedstad træder således først i kraftden 3. maj 2012.

Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen erkender, at man gerne ville have kunnet øge antallet af flyvninger til de to byer langt tidligere.

”Men vi har alle vores fly i luften og derfor kunne vi ikke få det til at stemme før til maj,” siger Johan Bisgaard Larsen.

Norwegian får i løbet af 2012 leveret 13 nye Boeing 737-800-fly, og det bliver en kombination af nye og eksisterende fly, der skal være med til at løfte kapaciteten.

Lysten hos andre selskaber til at udfylde hullet efter at Malevs to daglige afgange mellem København og Budapest er forsvundet, har endnu ikke været til stede. Detungarske lavprisflyselskab Wizz Air har således valgt at øge antallet af afgange mellem Budapest og Malmøs Sturup-lufthavn, men vil til gengæld ikke åbne en ny rute til Københavns Lufthavn.

Heller ikke hos SAS har man indtil videre annonceret planer om at gå ind på ruten fra Københavntil Budapest og samlestumperne op efter Malév.

Læs også:

Vueling fremskynder rute efter Spanair-konkurs

Hullerne lukkes efter Malev