Boeing 737-800 fra Norwegian (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Norwegian lukker indenrigsrute efter to måneder

Norwegian indviede ny indenrigsrute i Finland den 1. november, men selskabet har allerede besluttet at lukke ruten til januar.

For to uger siden gik det første Boeing 737-800-fly fra Norwegian på vingerne på en ny indenrigsrute i Finland. Det var ruten fra Vaasa i det vestlige Finland til hovedstaden Helsinki, som havde premiere den 1. november 2019.

Inden den første afgang blev ruten officielt indviet ved en ceremoni i Vaasa Lufthavn med snorreklip, kaffe og lagkage, hvor repræsentanter for både flyselskabet og den statslige finske lufthavnsoperatør Finavia deltog.

Norwegian har siden da, betjent ruten to gange om ugen – nemlig hver mandag og fredag. Men trods blot fire returflyvninger mellem Vasaa og Helsinki indtil videre, har det norske flyselskab allerede besluttet at lukke ruten igen. Det skriver Finlands svar på DR – Yle.

Flyver sidste gang i januar
Norwegian meddelte i denne uge Finavia og Vaasa-regionens udviklingsselskab Vasek, at man har besluttet at nedlægge indenrigsruten og vil flyve for sidste gang fredag den 10. januar 2020.

”Der træffes hurtige beslutninger i flyselskaberne i dag, og det måtte vi opleve denne gang,” siger projektleder Peter Källberg fra Vasek til Yle.

Årsagen til lukningen antages ifølge Yla at være, at den nye rute ikke har tiltrukket nok passagerer.

I konkurrence med Finnair
Ruten mellem Vasaa og Helsinki betjenes i forvejen af Finnair med op til fem daglige returflyvninger.

Finnair betjener ruten med en blanding af Embraer RJ-190 og ATR-72 fra det regionale finske selskab Norra, som Finnair og danske DAT ejer i fællesskab. Nogle afgange flyves i øjeblikket også med ATR-fly fra DAT’s litauiske datterselskab DOT LT.

DAT købte sidste år 60 procent af aktierne i Norra, som officielt hedder Nordic Regional Airlines AB. Selskabet hed tidligere Flybe Nordic, da britiske Flybe frem til 2015 ejende 60 procent af selskabet.

Norwegian driver tre andre indenrigsruter i Finland. Det er ruterne fra henholdsvis Oulu, Rovaniemi og Kittilä til Helsinki. Norwegian har derudover omkring 15 udenrigsruter fra Helsinki til en række destinationer i Europa – heriblandt København, Oslo og Stockholm.

 

Relaterede artikler:

Norwegian bryder SAS-monopol på seks ruter

DAT køber aktiemajoriteten i finsk flyselskab

DOT skal flyve for Finnair