Norwegian øger med op til 30 procent i Danmark

Fra sommeren 2012 vil Norwegian øge antallet af fly på basen i Københavns Lufthavn, således at der fremover vil være beskæftiget 9 fly af typen Boeing 737-800 i Danmark. Det betyder, at den udbudte kapacitet øges med 30 procent og i alt otte nye ruter finder vej til det danske marked.

Kampen om det skandinaviske luftfartsmarked går i 2012 ind i en ny fase. Det norske lavprisflyselskab Norwegian storsatser ved at indsætte yderligere to fly på basen i Københavns Lufthavn, således at der samlet vil være beskæftigetni fly på det danske marked.

Dermed øges kapaciteten med omkring 30 procent på basen i Københavns Lufthavn, hvilket samtidig betyder, at der vil blive åbnetotte nye ruter fra Danmark.

Norwegian har allerede løftet sløret for ruten Aalborg-Berlin, der bliver den eneste jyske rute i ekspansionen. Derudover vil de nye ruter fra Københavns Lufthavnomfatte Beograd (Serbien), Bratislava (Slovakiet), Bourgas (Bulgarien), Marseille (Frankrig), Milano-Malpensa (Italien), Riga (Letland) og Stettin (Polen).

Ruterne til Beograd, Bratislava, Milano, Riga og Stettin vil blive lanceret som helårsruter, mens Bourgas og Marseille kun forventes opereret i højsæsonen.

Flere selskaber konkurrenceudsatte

Med den kommende Norwegian-satsning vil flere forskellige luftfartsselskaber bliver udsat for øget konkurrencepres fra Norwegian.

Først og fremmest står lettiske airBaltic til at få en alvorlig konkurrent på leisure-trafikken til Riga, mens Air France må se den nye lavprissatsning fra Marseille til København blive udfordret af de driftige nordmænd.

Til Beograd er der JAT Airways, der må finde sig i øget konkurrence, mens danskbaserede Cimber Sterling bliver konkurrenceudsat på ruten mellem København og Bourgas. Endelig vil SAS og easyJet mærke konkurrencen på ruten mellem København og Milano-Malpensa.

Fra København til Stettin og Bratislava er der ikke i dag direkte flyforbindelser, hvorfor Norwegian får mulighed for alene at fylde dette hul ud.

Ekstra kapacitet på eksisterende ruter

”To ekstra fly i Danmark er en kæmpe vækst i vores kapacitet. Vi glæder os rigtig meget til at udvide med nye ruter bl.a. til spændende sommerdestinationer som Bourgas i Bulgarien og Marseille ved den franske middelhavskyst,” siger Johan Bisgaard Larsen, der er presse- og markedschef hos Norwegian i Danmark.

Men det er ikke alene otte nye ruter, som de to nye basefly skal beskæftige. En del af de eksisterende ruter får ekstra kapacitet, blandt andet ruterne fra København til Barcelona, Málaga og Nice.

De nye ruter har opstart i slutningen af april og frem til juni, men billetsalgetigangsættes allerede 23. november 2011.

Samlet åbner Norwegian34 nye ruter i den skandinaviske sommerfartplan 2012 og indsætter mere kapacitet på 40 allerede eksisterende ruter.