Besætningen på Norwegians første flyvning fra USA til Paris.

Norwegian-premiere mellem Paris og USA

I weekenden åbnede Norwegian sine to første ruter mellem Paris og USA. På torsdag åbnes en tredje rute fra Paris.

Norwegians satsning på interkontinentale flyvninger fortsætter. I weekenden startede det norske lavprisselskab sine første flyvninger mellem Paris Charles de Gaulle-lufthavnen i Frankrig og Los Angeles og New York i USA. På torsdag tilføjes en rute til Fort Lauderdale til Norwegians udbud af langruter fra Paris Charles de Gaulle-lufthavnen, der er Norwegians sjette europæiske langrutelufthavn. I forvejen flyver selskabet oversøisk fra Oslo Gardermoen, Stockholm Arlanda, Københavns Lufthavn, Bergen Flesland og London Gatwick.

Fra Charles de Gaulle-lufthavnen vil Norwegian flyve fire gange om ugen til New York-JFK, to gange ugentligt til Los Angeles samt en gang om ugen til Fort Lauderdale. Der flyves med Boeing 787-8 Dreamliner, der har plads til 291 passagerer.

”For at konkurrere i global luftfart er det vigtigt at opbygge en robust, international virksomhed. I dag har vi en stor tilstedeværelse i London Gatwick og i JFK-lufthavnen i USA. Med Paris på langdistancekortet kan vi tilbyde endnu flere rejsende på begge sider af Atlanten muligheden for at flyve komfortabelt til en lav pris. De nye ruter mellem Paris og USA er blevet virkelig godt modtaget af både franskmænd og amerikanere”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Stort potentiale
I modsætning til London-Gatwick, hvor Norwegian i dag har en langdistancebase, vil man i Paris i første omgang benytte fly fra baserne i Bangkok, New York-JFK og Fort Lauderdale. Men Norwegian vil ikke udelukke, at Paris også kan blive langdistancebase.

“Vi ser et stort potentiale for vækst i Charles De Gaulle-lufthavnen, og derfor et det bestemt muligt, at der kommer en langdistancebase her i fremtiden, Fra Paris ser vi også mulighed for at tilføje flere spændende destinationer til rutenetværket. Destinationer inden for en afstand af 12.000 kilometer er interessante for os, hvilket inkluderer byer som Honolulu, Buenos Aires, Jakarta, Cape Town, Manila og Santiago,“ sagde Norwegians danske informationschef Daniel Kirchhoff til CHECK-IN.dk i februar i år, da Norwegian annoncerede planerne om at flyve langruter fra Paris Charles de Gaulle-lufthavnen.

På sine europæiske Paris-ruter bruger Norwegian i dag Paris-Orly lufthavnen. Men her var det ikke muligt for Norwegian af få start- og landingstilladelser på grund af slotrestriktioner.

42 Dreamlinere
Norwegian har i dag otte 787-8 Dreamliner og tre af den større model 787-9 Dreamliner. Både H.C. Andersen og Victor Borge pryder haleroret på to af Norwegians langdistancefly. Inden for bare fire år vil Norwegian have 42 787 Dreamliner i langdistanceflåden.

Fra Københavns Lufthavn har Norwegian afgange til de amerikanske byer New York, Los Angeles, Fort Lauderdale, Las Vegas og Orlando. Flyselskabet flyver også til Puerto Rico og Sankt Croix i Caribien samt til Thailands hovedstad, Bangkok.

 

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner langdistanceruter fra Paris

Norwegian: Næste langdistancebase i Paris