Airbus A220-300-fly fra Air Baltic. (Foto: Air Baltic | Torp Sandefjord Lufthavn | PR)

Ny Air Baltic-rute fra CPH til norsk lavprislufthavn

Næste år vil Air Baltic flyve tre gange om ugen flyve mellem Danmark og Norge på en kommende rute, der skal etableres i kombination med en af flyselskabets allerede eksisterende ruter.

I løbet af vinteren og foråret næste år vil Air Baltic etablere sig i Torp Sandefjord Airport, der betjener området omkring den norske by Sandefjord. Det sker i første gang med to nye flyruter, hvoraf den ene har Danmark som ankomstland.

Det vil blandt andet komme til udtryk ved, at det lettiske flyselskab den 2. december sætter gang i driften på en ny rute, der skal gøre det muligt at flyve mellem den norske lufthavn og Las Palmas, Gran Canaria.

Det er dog ikke den eneste nyhed, som Air Baltic barsler med fra lufthavnen. Til foråret næste år vil flyselskabet nemlig også flyve mellem Oslo-Torp og Københavns Lufthavn på en nyetableret rute, der vil blive betjent tre gange om ugen. Begge ruter bliver befløjet med Airbus A220-300-fly.

Henvendt til både forretnings- og fritidsrejsende
Torp Sandefjord Lufthavn oplyser, at flyselskabet vil igangsætte flyvningerne på ruten den 2. april 2024, og herefter vil den blive betjent med tre ugentlige afgange, der finder sted tirsdage, torsdage og søndage.

Flyvningerne på den nye rute kommer til at foregå i kombination med Air Baltics rute mellem den finske by Tampere og København således, at der eksempelvis flyves fra Tampere til København, og derefter videre til Torp Sandefjord, inden flyvningen atter går til CPH og slutteligt til Tampere.

Hos lufthavnen glæder man sig over den nye rute til Danmark, som Tine Kleive-Mathisen, der er marketing- og kommunikationschef i Torp Sandefjord Lufthavn, mener vil appellere til flere forskellige typer af rejsende.

”Forretningsrejsende kan tage afsted tirsdag morgen for at arbejde i København onsdag og torsdag, inden de torsdag eftermiddag flyver hjem til Torp. Til fritidsmarkedet er det rart at kunne tage til København torsdag eftermiddag og vende tilbage efter weekenden søndag aften.”

Tilpasser sig til markedet
Thomas Ramdahl er direktør for netværksstyring i Air Baltic, og han udtaler, at flyselskabets debut i den norske lufthavn hænger sammen med, at man ønsker at være til stede på de markeder, hvor der er interesse fra de rejsende.

”Vi arbejder løbende på at tilpasse os markedet og passagerernes efterspørgsel. Vi er derfor glade for at kunne bidrage til at øge flyforbindelserne i Nordeuropa. Øget kapacitet giver os mulighed for at forbinde Torp og København bedre og vi vil tilbyde lokale rejsende veltilpassede flyveplaner mellem de to byer med tre afgange om ugen.”


Relaterede artikler:

Air Baltic åbner sin tredje rute fra Billund

Air Baltic: Største omsætning på et første halvår nogensinde

Air Baltic vil også wetlease fra Fly2Sky