Ny Denim-aftale med skandinavisk flyselskab

Hollandske Denim Air er ved at få et godt fodfæste hos skandinaviske flyselskaber. Tre aftaler er i hus og en fjerde kan være på vej.

Hollandske Denim Air bliver en stadig mere aktiv aktør på det nordiske wet-lease marked. Således flyver selskabet nu for intet mindre end tre skandinaviske selskaber, og et fjerde kan være på vej.

Selskabet opererer en flåde af tre Embraer E190 og fire Fokker 50-fly. Et af Embraer-flyene flyver for det virtuelle norske flyselskab flynonstop fra det sydlige Norge til destinationer i Sydeuropa. Og nu er Denim Air begyndt at operere to Fokker 50-fly for to svenske selskaber.

Den første operation er flyvninger mellem Visby og Stockholm Bromma op til fire gange dagligt for Gotlandsflyg. De første flyvninger fandt sted den 19. august og Denim Air skal foreløbig flyve på ruten frem til 25. oktober.

Den anden svenske operation er også indenrigsflyvninger. Denne gang fra Troldhättan til Stockholm Bromma. I første omgang skal Denim Air operere ruten på vegne af Braathens Regional i en to-ugers periode med mulighed for forlængelse.

Hvis det bliver til noget
Denim Air er desuden i kontakt med folkene bag Greenland Express-projekt, der vil etablere ruteflyvninger mellem Grønland, Island og Danmark. Hvis det bliver til noget en dag, er det med stor sandsynlighed Denim Air, der skal stå for at operere flyet. Indtil videre er meldingen, at der vil være tale om et Embraer E190AR-fly.

Med fly i 50-100 personers klassen konkurrerer Denim Air på wet-lease markedet blandt andet med Danish Air Transport og deres ATR42- og ATR72-fly. Udover operationer i Norge, Sverige og måske en dag også på Grønland, så flyver to Embraer-fly fra Denim Air for Royal Air Maroc i Nordafrika.