Wizz Air A320-200 i Københavns Lufthavn. (Foto: Aero Icarus / Creative Commons License, Wikimedia)

Ny Wizz Air-rute til Københavns Lufthavn

Wizz Air åbner selskabets tredje rute til København den 26. august 2017, når Kiev atter bliver forbundet med den danske hovedstad.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air har for alvor fået smag på det danske marked. Selskabet har i dag fem ruter til Billund Lufthavn, og den sjette kommer i slutningen af marts, når det bliver muligt at flyve til Warszawa direkte fra den jyske lufthavn. Også Københavns Lufthavn har fået glæde af Wizz Air med to ruter til henholdsvis Skopje og Sofia.

Men fra den 26. august næste år kommer endnu en rute til Danmark. Ruten går fra Kiev til Københavns Lufthavn, der dermed atter får forbindelse til den ukrainske hovedstad. I dag er Kiev faktisk den største uservicerede europæiske destination fra København med i alt 23.206 indirekte rejsende i 2015. Tidligere har både Cimber Sterling, SAS og Aerosvit betjent ruten.

Wizz Air vil flyve tre gange om ugen på henholdsvis tirsdage, torsdage og lørdage med fly af typen Airbus A320-200 med plads til 180 passagerer. Flyvningen udgår fra Kiev-Zhulyany kl. 17.05 lokal tid med ankomst i København kl. 18.25. Returflyvningen fra Københavns Lufthavn finder sted kl. 18.55 med ankomst i Ukraine kl. 22.10.

Modsat tidligere, hvor ruterne fra København havde Borispol-lufthavnen som destination, benytter Wizz Air den noget mindre Zhulyany-lufthavn, der primært betjener charter- og lavprisflyselskaber.

Fjerdestørst i Europa
Ruten mellem Kiev og København er kommet i stand ved, at Wizz Air vil øge fra et til to basefly i den ukrainske hovedstad. Det ukrainske marked har gennem flere år været svært at håndtere for Wizz Air, der i 2015 også valgte at lukke datterselskabet Wizz Air Ukraine, der havde egen driftstilladelse.

“Vores engagement i Ukraine bliver endnu engang understreget ved yderligere investering i vores Kiev-base med annonceringen af det anden basefly fra august. Vi glæder os til at fortsætte vores vækst i landet og tilbyde meget lave priser og fremragende service til vores stadigt voksende kundebase af ukrainske passagerer og deres besøgende. Vores kapacitetsforøgelse vil skabe en række nye arbejdspladser hos Wizz Air samt afledt beskæftigelse i virksomheder i den ukrainske hovedstad, og vi forventer at se mange passagerer om bord på vores fly,” lyder det fra Tamara Vallois, der er kommunikationschef hos Wizz Air.

Wizz Air er i dag Europas fjerdestørste lavprisflyselskab kun overgået af Ryanair, easyJet og Norwegian. Selskabet har de seneste 12 måneder transporteret 22,4 mio. passagerer til og fra 25 baser i Østeuropa. Flyselskabet blev i februar 2015 noteret på fondsbørsen i London og beskæftiger i dag op imod 3.000 ansatte.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn får rute til Warszawa

Wizz Air på vej mod 150.000 passagerer i Billund

Billund får flere Wizz Air-ruter

Wizz Air-rute nummer to fra CPH

Wizz Air kommer til CPH