Boeing 737-fly fra Transavia. Arkivfoto.

Nye fly til kontroversielt datterselskab

Air France-KLM har købt 17 nye Boeing-fly til datterselskabet Transavia. En plan om udvidelse af Transavias aktiviteter kastede sidste år Air France ud i en to uger lang pilotstrejke.

Det hollandske lavprisselskab Transavia har netop købt 17 Boeing 737-800 fly hos Boeing og taget option på yderligere tre fly. Dermed holder Transavias moderselskab, Air France-KLM koncernen, tilsyneladende ikke igen med at forberede en ekspansion af datterselskabet Transavias aktiviteter.

Det var ellers den slags planer, som i september sidste år fik Air France-piloter til at nedlægge arbejdet i to uger. En strejke, der kostede Air France-KLM over 3,7 mia. kroner. Til sidst indgik Air France og piloterne en aftale om, at piloter fra Air France ikke skal overflyttes til Transavia.

De første nye Boeing-fly skal leveres allerede i januar næste år. Dermed er der ikke tale om en langsigtet levering, der skal times med langsigtet vækst – sådan som det ofte er kutyme ved andre europæiske flyselskabers ekspansion. Således bestilte SAS eksempelvis helt tilbage i 2011 30 Airbus A320neo-fly, som leveres i 2016 og frem.

Transavia flyver mellem København og Eindhoven i Holland fire gange om ugen.