Airbus A321-200 fra WOW air i Keflavik International Airport. (Arkivfoto: WOW air)

Nyt WOW air: Vi er snart klar til takeoff

Opstarten af det nye WOW air er allerede blevet udskudt to gange, men ifølge den amerikanske ejer er selskabet klar til at gå i luften med flyvninger om få uger.

Først forlød det, at det nye flyselskab skulle starte flyvninger i slutningen af oktober 2019. Siden blev premieren udskudt til december 2019, hvor selskabet dog heller ikke kom i luften.

Nu annoncerer den amerikanske forretningskvinde, som sidste år købte en stor del af boet efter det konkursramte WOW air, Michele Roosevelt Edwards, endnu en gang, at det nye WOW air er klar til at starte med de første flyvninger i løbet af få uger.

Det fremgår ifølge det islandske medie mbl.is af en erklæring, som Michele Roosevelt Edwards – der tidligere brugte navnet Michele Ballarin – har offentliggjort på sin Linkedin-profil.

I meddelelsen skriver Michele Roosevelt Edwards, at det nye WOW air vil forbinde lande og kontinenter og lover kunderne sikkerhed, komfort og gode billetpriser.

Nyt salgskontor og café åbnet
Lige før jul kunne mbl.is fortælle, at WOW air har åbnet et kombineret salgskontor og café i det centrale Washington D.C. Ifølge Michele Roosevelt Edwards kommer WOW airs første rute til at være mellem Washington Dulles Airport og Keflavik Airport.

Ideen er ifølge selskabets islandske pressetalsmand, Gunnar Steinn Pálsson, at kunderne skal kunne sætte sig ned og tage en kop kaffe og samtidig studere de forskellige muligheder for flyrejser med WOW air.

Kompliceret opstart
Ifølge pressetalsmanden har det taget længere tid end først forventet at få det nye selskab på vingerne.

“Det faktum, at vi ikke allerede er i luften, som vi planlagde i efteråret, er der hovedsageligt to årsager til,” sagde Gunnar Steinn Pálsson til det islandske medie i december.

“Der er en række ting i denne proces med at genopbygge et konkursramt flyselskab, der har vist sig at være lidt mere kompliceret, end vi forventede, og meget har ændret sig i det konkurrenceprægede marked i løbet af de seneste uger og måneder,” sagde pressetalsmanden og henviste til, at mange flyselskaber har reduceret deres udbud eller ligefrem indstillet deres aktiviteter.

Michele Roosevelt Edwards er en kontroversiel forretningskvinde, som blandt andet er kendt for at have tætte forbindelser til Somalia og have fungeret som mægler for somaliske pirater.

 

Relaterede artikler:

Ny WOW Air-ejer: Vi er operative fra december

“Somalias moder” står bag WOW-genfødsel

WOW Air genopstår med amerikanske ejere