SAS har indgået partnerskab med de tre skandinaviske olympiske komitéer om at flyve OL-atleter til henholdsvis Tokyo og Beijing. Illustration: SAS

OL-deltagere med SAS til Tokyo og Beijing

Atleter fra Danmark, Norge og Sverige vil ved de Olympiske Lege i 2020 og 2022 flyve med SAS, da flyselskabet har indgået partnerskab med de skandinaviske olympiske komitéer.

Når OL-atleter fra Skandinavien skal flyve til OL i de kommende år, vil det foregå med det skandinaviske flyselskab SAS.

SAS har nemlig indgået et internationalt partnerskab med henholdsvis Danmarks Idrætsforbund (DIF), Norges idrætsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) samt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

SAS vil som hovedsponsor for de tre skandinaviske olympiske komitéer flyve de tre landes idrætsudøvere, som skal i kamp, til henholdsvis sommer-OL i Tokyo i Japan i 2020 og til vinter-OL i Beijing i Kina i 2022. SAS vil støtte OL-deltagerne fra både Danmark, Norge og Sverige både før og under de Olympiske Lege.

Den nye aftale løber til 2022, og SAS vil yde støtte i forberedelserne frem mod både sommer- og vinter-OL. Det er første gang i historien, at de tre skandinaviske olympiske komitéer har valgt én fælles skandinavisk partner. Sommer-OL i Tokyo afholdes fra 24. juli til 9. august 2020, mens vinter-OL i Beijing løber fra 4. til 20. februar 2022.

SAS vil promovere Skandinavien
Partnerskabet med de tre olympiske komitéer vil gøre SAS i stand til at promovere Skandinavien både herhjemme og ude i den store verden. SAS lægger vægt på, at selskabet kan dele værdier som respekt for individet og venskab over grænser med OL-organisationen.

”Vi ønsker, at mennesker skal blive ved med at mødes på tværs af landegrænser. Vi gør det muligt at rejse til, fra og rundt i Skandinavien på en bæredygtig måde, og det er med til, at vores fælles skandinaviske værdier bliver bragt med ud i verden. Med SAS’ moderne flåde med miljøeffektive fly og biobrændstof til OL-destinationerne, sørger SAS for, at de skandinaviske OL-deltagere får mulighed for at rejse på en mere klimavenlig måde,” siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Hos DIF er man overbevist om, at det olympiske samarbejde med SAS vil blive udbytterigt.

”I DIF er vi helt oppe at flyve over den fælles skandinaviske partnerskabsaftale med SAS. Partnerskabsaftalen giver os først og fremmest mulighed for at hjælpe vores atleter i forberedelserne frem mod OL. Samtidig sikrer aftalen os god og pålidelig transport til og fra de olympiske destinationer,” siger Niels Nygaard, formand for DIF og den nationalolympiske komité i Danmark.

Fløj atleter til vinter-OL i Sochi
SAS bestræber sig løbende på at få folk til mødes, udveksle erfaringer og dele værdier for at skabe de rette forudsætninger for en bæredygtig udvikling i verden. Dette er muligt med eksempelvis rejser og fly, fortæller flyselskabet.

Gennem flere år har SAS haft fokus på at være et flyselskab for idrætsudøvere og har også haft samarbejde med de tre skandinaviske olympiske komitéer i flere år – dog hver for sig. I februar 2014 satte selskabet flyvninger op fra Skandinavien og til den russiske by Sochi, hvor vinter-OL afholdtes dét år.

Selv om SAS ikke havde en fast rute til Sochi, indsatte flyselskabet således fly til den olympiske vinterdestination både før og under legene, så både atleter, officials og tilskuere fik den mest bekvemme rejse.

 

Relaterede artikler:

SAS med OL-fly til russiske Sochi

Flyselskaber i OL-humør

Helsinki Airport – Gateway til Vinter-OL

BA vil navngive OL-fly

Undgå prispanik under OL i London