Første Airbus A321neo til Frontier Airlines. (Foto: Airbus | PR)

Overvejer A321-ruter mellem USA og Europa

Frontier Airlines har modtaget den første af 158 Airbus A321neo, og nu overvejer det amerikanske lavprisflyselskab at flyve til Europa fra New York og Philadelphia.

Det amerikanske lavprisflyselskab Frontier Airlines, der er blandt USAs 10 største flyselskaber, fik tidligere på måneden leveret den første Airbus A321neo fra en samlet ordre på 158 fly af samme type. 

Flyene er indrettet i en version med 240 sæder og vil blive leveret i en lind strøm frem til 2029. 

Herudover har Frontier Airlines også en ordre på 50 Airbus A320neo samt 18 Airbus A321XLR, som vil blive leveret fra 2024. Da aftalen om sidstnævnte fly blev indgået i 2019, gav selskabets koncernchef Barry Biffle udtryk for, at det fremover ville blive muligt at flyve til nye destinationer som eksempelvis Hawaii.

Europa, Hawaii og Sydamerika
Hawaii er stadig i kikkerten for de nye A321neo-fly, og det vil blive endnu mere aktuelt, når de nye langtrækkende A321XLR ankommer. Det fortalte koncernchefen ved den nylige Routes World 2022 ruteudviklingskonference i Las Vegas. 

“A321XLR vil gøre os i stand til at flyve til Europa, Hawaii og dybere ind i Sydamerika,” sagde Barry Biffle ifølge Routesonline.com.

Ifølge luftfartsmediet Flight Global har Frontier-topchefen specifikt nævnt England og Irland som mulige destinationer.

Mest brændstofeffektive fly
Frontier Airlines har via sit slogan “Low Fares Done Right” vist vejen for et økonomisk bæredygtigt flyselskab, og med de nye fly bliver der også tale om et bæredygtigt selskab, hvad angår klimaaftrykket.

Airbus A321neo er ifølge selskabet det mest brændstofeffektive fly på det amerikanske marked, og det har Frontier Airlines markeret ved et særligt livery til det første fly. Flykroppen er normalt hvid på Frontier-flyene, men den første A321neo er hvid fra næse til vinge og grøn på resten af flykroppen. Herudover står der America’s Greenest Airline på siden af flyet.

Frontier Airlines er ejet af den amerikanske kapitalfond Indigo Partners, der også har selskaber som Wizz Air (Ungarn), Volaris (Mexico) og Jetsmart (Chile og Argentina) i porteføljen.

 

Relaterede artikler:

JetBlue udfordrer det transatlantiske marked

Amerikansk lavprisflyselskab med nye Europa-ruter

7.874 kilometer nonstop i Airbus A321LR