Pakistanere med CPH-planer

Et privat pakistansk flyselskab er i dialog med Københavns Lufthavn om i nær fremtid at åbne en rute til Islamabad.

Københavns Lufthavn kan meget vel få et nyt haleror ved gatene i Finger C, hvor langdistanceflyene parkeres. Pakistanske Shaheen Air planlægger således i nær fremtid at åbne en rute mellem Pakistans hovedstad Islamabad og Danmarks hovedstad.

Det privatejede flyselskab vil give det statsejede Pakistan International Airlines konkurrence på ruten, ligesom selskabet også har kig på ruter til Oslo og Milano.

I Københavns Lufthavn bekræfter pressechef Kasper Hyllested, at man er i dialog med Shaheen Air om en ny rute.

Shaheen Airs eneste europæiske rute gik tidligere til Leeds i England, men den rute er nu lukket. . Fra den 15. marts vender selskabet tilbage til Europa, når man begynder at flyve tre gange om ugen mellem Islamabad og Manchester med Airbus A330-300 fly.

Et af de største folkeslag
Pakistan International Airlines (PIA) flyver i øjeblikket på to trekantsruter mellem Pakistan og Skandinavien. Om lørdagen flyves fra Islamabad til København, videre til Oslo og retur til Islamabad. Onsdage flyves fra Lahore til Oslo, videre til CPH og retur til Lahore. Ruterne beflyves med Boeing 777-fly.

PIA’s nuværende ruter og Shaheen Airs interesse for en CPH-rute skyldes blandt andet, at pakistanere er et af de største ikke-vestlige folkeslag i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik, så bor der mere end 24.000 pakistanske indvandrere og efterkommere efter pakistanske indvandrere i Danmark.

Shaheen Air blev stiftet i 1993 og har i dag en flåde på i alt 21 Airbus- og Boeing-fly, heriblandt tre Airbus A330-300 langdistancefly. Desuden har selskabet bestilt fire eksemplarer af den lidt mindre Airbus A330-200. Det kan sandsynligvis være et af de fly, som skal bruges til at åbne den rute til København, som Shaheen Air altså har kig på.