Bagageområdet i Københavns Lufthavn (Arkivfoto)

COVID-19: Politiet rykker ind i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn har ikke været gode nok til at sikre den nødvendige afstand mellem passagererne og nu øger politiet tilstedeværelsen for at sikre, at CPH og passagerer overholder reglerne.

På et pressemøde søndag kl. 11.30 kunne Københavns Lufthavns sikkerhedschef Johnnie Müller og politiinspektør Rasmus Skovgaard orientere om nye tiltag, der skal sikre, at der holdes bedre afstand mellem ankommende passagerer i CPH.

Fredag kunne TV 2 nemlig afsløre, at passagererne stod meget tæt ved bagagebåndene, således at de nugældende arealkrav for at undgå smittespredning ikke blev overholdt, og det har fået lufthavnen og politiet til i fællesskab at skærpe indsatsen betydeligt.

Dermed bliver der øget overvågning ved ankomsterne, ved indrejsekontrollen, bagagebåndene og i ankomsthallen.

“Siden myndighederne fastlagde retningslinjer for afstand mellem personer i det offentlige rum, har vi indskærpet over for ankommende passagerer, at de skal holde afstand. Det har vi gjort via højttalerudkald, skiltning og personale. Vi kan konstatere, at dette ikke har været nok, og der har været eksempler på, at der ved visse ankomster til CPH har været for mange passagerer, der har stået for tæt på hinanden. Det skal vi stærkt beklage. Derfor strammer vi nu op, og gør nu en langt større indsats for at sikre, at passagererne holder den nødvendige afstand”, siger Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

Politiet vil øge patruljering
Fremover vil CPH bede flyselskaberne om ikke at lukke passagererne ud af flyet, før bagagen er klar til at blive afhentet ved bagageområdet, og herudover vil lufthavnen bede flyets kaptajn at informere passagererne om, at der skal holdes afstand, når de forlader flyet og går ind lufthavnsområdet.

Endelig skal der være bedre og mere skiltning, ligesom lufthavnens personale vil tage kontakt til passagerer, der står for tæt.

Ligeledes vil politiet patruljere mere intensivt i lufthavnen og sørge for, at de skærpede regler bliver overholdt.

”Vi kommer nu til at lave en grundig gennemgang af alle lufthavnens faciliteter og sikre, at de nye retningslinjer for at begrænse smittespredning bliver fulgt. Vi vil blandt andet se på, at der er tydelig skiltning med anvisninger til passagererne og opstillet håndsprit centrale steder. Men vi vil også holde øje med, at passagerer, der ankommer, overholder reglerne om at holde afstand. Og bliver retningslinjerne ikke overholdt, så har vi selvfølgelig bødeblokken i lommen,” siger politiinspektør Rasmus Skovsgaard.

Politiet gør samtidig opmærksom på, at det arealkrav, der i øjeblikket er gældende for blandt andet butikker, også er gældende på lufthavnens område, og der vil blive brugt megafoner til at sprede publikum, hvis det bliver nødvendigt.

Kun rejsende i lufthavnen
Senere i løbet af søndagen besluttede Københavns Lufthavn at henstille til familie og venner til ankommende flypassagerer at undlade at møde op i ankomsthallen til de sædvanlige gensynsfejringer, da det handler om at begrænse antallet af mennesker i terminalerne for at undgå smittespredning.

“Normalt er gensynsglæde noget af det dejligste ved en rejse. Men i denne tid må vi anmode om at udskyde glæden. Bliv hjemme og tag imod dine nærmeste der – kom ikke i lufthavnen,” lyder det fra Johnnie Müller.

 

Relaterede artikler:

CPH sender 1.500 medarbejdere hjem

CPH forventer passagerfald på 70 procent

CPH: Trafikken til hele Asien vil blive påvirket