Primera Air - Boeing 737-800.

Primera Air: To nye fly på vej

Dansk-lettiske Primera Air vil næste år udvide sin flåde af Boeing 737-fly fra otte til 10 fly.

Det dansk-lettiske flyselskab Primera Air har planer om at hente yderligere to Boeing 737-fly ind i sin flåde i 2017. Dermed kommer selskabet op på at have i alt 10 Boeing 737 Next Generation-fly.

Beslutningen om at anskaffe to fly til sommersæsonen 2017 kommer som følge af øget efterspørgsel og efter, at Primera Air i de første syv måneder af 2016 har transporteret mere end 550.000 passagerer. Selskabet forventer, at antallet vil stige til en million inden årets udgang. Overskuddet fra driften ligger lige nu på 4 mio. euro, og den reviderede rentabilitetsprognose siger 7,6 mio. euro i 2016.

Primera Air flyver til mere end 70 destinationer i år med sine otte fly.  Flyselskabet opererer 3-4 fly i Danmark, to i Sverige, et i henholdsvis Finland og Island, og et er lejet ud til andre operatører på det såkaldte ACMI-marked. Danmark er Primera Airs største marked.

Splittet op i to
Primera Air var indtil for få år siden et rent dansk flyselskab med alle otte fly på dansk OY-register og en driftstilladelse udstedt af de danske myndigheder. Så blev selskabets aktiviteter splittet op i to datterselskaber. Danske Primera Air Scandinavia og lettiske Primera Air Nordic.

Nu er seks af de otte Boeing 737-700 og -800 fly flyttet til lettisk register, mens et fly er leaset ud til britiske Jet2.com. Tilbage på dansk register hos Primera Air Scandinavia er kun ét enkelt fly. Det er endnu uvist i hvilket land de to nye fly bliver indregistreret.

Massiv omstrukturering
Omregistreringerne af de seks fly var led i den massive omstrukturering, som selskabet gennemgik i 2015. Den bestod hovedsageligt i at sammenlægge selskabets aktiviteter i tre lande i nye kontorer i Riga i Letland, hvor selskabets hovedkvarter nu er placeret. Primera Air har samlet et hold på næsten 100 eksperter, der skal arbejde på de nye kontorer i Riga. Forvaltningen og kontrollen af flåderne fra to fusionerede flyselskaber, Primera Air Nordic og Primera Air Scandinavia, drives fra de lettiske kontorer.

De store organisatoriske ændringer og ændringer i den øverste ledelse, der er foretaget de sidste to år, betyder, at Primera Air nu ifølge dem selv er et af de mest konkurrencedygtige flyselskaber i Europa inden for sit segment.

Primera Air er en del af Primera Travel Group, der består af rejsearrangører i Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island og er en vellykket blanding af charter-/planlagte produktudbud til rejsearrangører, mindre rejsebureauer og enkeltpersoner.

 

 

Relaterede artikler:

Fælles nordisk front mod Primera Air

Primera Air opruster mod Ryanair

Hver andet Primera-fly er udflaget

Primera Air åbner selskab i Letland

Primera: Dansk forankring medvirkende til vækst