Ansatte hos airBaltic i flyselskabets hovedkontor i Riga. (Foto: airBaltic)

London-rådgivere skal hjælpe Air Baltic med børsnotering

Air Baltic har indgået aftale med to selskaber, som skal bistå det lettiske flyselskab med rådgivning, mens man forsøger at blive børsnoteret. Koncernchef ser stort økonomisk potentiale.

I løbet af sommeren kunne Air Baltic fortælle, at flyselskabet havde landet den største omsætning i et første halvår nogensinde, da selskabet lukkede regnskabet for årets første seks måneder med 285 millioner euro – svarende til 2,1 milliarder kroner – i samlet omsætning.

I samme ombæring lød det fra Martin Gauss, der er koncernchef for det lettiske flyselskab, at det overordnede mål for årets samlede omsætning er, at den gerne skal ende med at være på 700 millioner euro (5,2 milliarder kroner).

Derudover arbejder flyselskabet også med at komme på børsen. Air Baltic fortæller nu, at selskabet netop har indgået en aftale med et anerkendt London-selskab og en baltisk konsulentvirksomhed, der skal fungere som rådgivere frem mod en kommende børsnotering.

Dansk erhvervsmand i ejerkredsen
Den ene af de to nye rådgivere er STJ Advisors, som er et selskab fra London. Virksomheden har indtaget en lignende rolle ved 400 tidligere handler og rejst over 500 milliarder euro (3,7 billioner kroner), fortæller Air Baltic.

STJ Advisors har tidligere gjort forretning i Baltikum, da virksomheden rådgav i forbindelse med privatiseringen af Tallinn Havn i 2018. Den anden rådgiver, konsulenthuset Superia, kender også markederne i de baltiske lande. Selskabet er lokalforankret med afdelinger i både Estland, Letland og Litauen.

I øjeblikket har Air Baltic den lettiske stat som majoritetsaktionær med 97,97 procent af aktierne. De resterende 2,03 procent er ejet af Aircraft Leasing 1 SIA, som blandt andet danske Lars Thuesen, der også ejer danske Jettime, står bag.

Et skridt i retning af et nyt niveau
Martin Gauss glæder sig over, at rådgivningen er på plads, således at flyselskabet kan arbejde videre henimod at blive børsnoteret. Han mener, at det vil føre til en betydelig økonomisk gevinst.

”Efter at have foretaget en vurdering af, hvordan vi når frem til at blive børsnoteret og hvilke mulige samarbejdspartnere, der har erfaring fra regionen, er det os en glæde, at have fået en aftale på plads med STJ Advisors og Superia om, at de bliver vores nye rådgivere.”

”Det økonomiske potentiale, der ligger i at komme på børsen, vil bringe os langt tættere på at nå til et nyt niveau i Air Baltics udvikling, og vi er fast besluttet på at levere gode resultater og samtidig styrke Air Baltics position som det førende flyselskab og varemærke i de baltiske lande.”


Relaterede artikler:

Air Baltic åbner sin tredje rute fra Billund

Air Baltic: Største omsætning på et første halvår nogensinde

Air Baltic vil også wetlease fra Fly2Sky