Malmö Airport (Foto: Swedavia | PR)

Ryanair og Wizz Air øger fra Malmø

Det bliver lettere at komme fra Øresundsregionen til det tidligere Jugoslavien. Malmö Airport får flere ruter med både Ryanair og Wizz Air til byer på Balkan.

Ryanair annoncerede for nylig sin tilbagevenden til Malmö Airport efter en længere periode uden flyvninger fra den sydsvenske lufthavn. I begyndelsen af juni genoptager selskabet ruten til Krakow i Polen.

Næste rute bliver en indenrigsrute til Stockholm Arlanda i forbindelse med baseetableringen i den svenske hovedstadslufthavn. Her bliver der første afgang 31. oktober.

Men nu lanceres selskabet yderligere en rute med start 4. september til Kroatiens hovedstad Zagreb. Ryanair får to ugentlige afgange, tirsdag og lørdag.

Næststørste by i Bosnien-Hercegovina
Også det ungarske lavprisselskab Wizz Air, som flyver til fire forskellige lande fra Malmø, øger med yderligere en destination. Det bliver til Banja Luka, der er den næststørste by i Bosnien-Hercegovina, efter hovedstaden Sarajevo.

Byen er hovedbyen i Republika Srpska, som er den serbisk dominerede provins i Bosnien-Hercegovina. Der bliver to ugentlige afgange, mandag og fredag.

VFR-trafik dominerer
Balkanregionen er et meget populært område fra Malmø, specielt i det særlige VFR-segment (Visiting Friends and Relatives, red.), da mange med oprindelse fra Balkanregionen er bosat i det sydsvenske område.

Afstanden mellem København og lufthavnen i Malmø er på omkring 60 kilometer, og derfor kan danskere også med fordel gøre brug af Banja Luka-ruten, da der ikke i øjeblikket er planlagt flyvninger til denne destination fra Københavns Lufthavn. Til gengæld flyver både Croatia Airlines og Norwegian til Zagreb i den kommende sommer.

Glædeligt i en svær tid
”Det er glædeligt, at både Ryanair og Wizz Air ser muligheder i Øresundsregionen og vælger at satse yderligere på vores lufthavn. Især i en tid, der har været uhørt hård for hele luftfarts- og rejseindustrien,” siger Karin Öhrström, lufthavnschef i Swedavia Malmö Airport.

Wizz Air flyver fra Malmö Airport (MMX) til Banja Luka International Airport (BNX) mandag og fredag med start den 7. juni. Flytypen bliver en A320, og Ryanair-flyvningen til Zagreb Franjo Tudman Airport (ZAG) bliver på tirsdage og lørdage, med start den 4. september. Det er datterselskabet Lauda Europa, der betjener ruten med en A320.

 

Relaterede artikler:

Kun én nordisk rute i ny Wizz Air-offensiv

Wizz Air med 72. rute i Skandinavien

Ryanair vender tilbage til Malmø