Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS. (Foto: Henrik Baumgarten)

SAS-direktør i spidsen for klimapartnerskab

Et klimapartnerskab mellem regeringen og luftfartsbranchen skal sikre en mere bæredygtig luftfart. SAS-direktør bliver formand for det nye partnerskab.

I slutningen af februar i år præsenterede Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL) et klimaudspil indeholdende initiativer og målsætninger, der skal bidrage til at gøre dansk luftfart CO2-neutral i 2050.

Samtidig hermed blev det foreslået, at der etableres et Luftfartens Klimapartnerskab, som skal være med til at skabe de bedst mulige betingelser for den grønne omstilling af luftfarten.

Det forslag er blevet taget godt imod, og nu har regeringen indgået en aftale om et klimapartnerskab, da det fuldt ud er i tråd med regeringens ambitiøse klimamål.

“Vi er afhængige af luftfarten for at kunne komme effektivt rundt i verden. Derfor er det afgørende, at vi fortsat kan flyve, men vi må og skal flyve grønnere, end vi gør i dag,” siger transportminister Benny Engelbrecht i forbindelse med præsentationen af det nye klimapartnerskab.

Ministeren understreger samtidig, at luftfarten har en vigtig rolle for Danmarks samfundsøkonomi, da den er med til at fremme øget mobilitet, vidensdeling, nye handelsrelationer og turisme.

Tror på realistiske klimamål
Luftfartens Klimapartnerskab skal have en formand, og her har Benny Engelbrecht peget på koncerndirektør Simon Pauck Hansen i SAS. Begrundelsen er, at hovedparten af CO2-udledningen kommer fra flyselskaberne, og derfor er det naturligt, at det er en repræsentant fra SAS, der indtager formandsposten.

“SAS er allerede i dag et af de luftfartsselskaber, der går forrest i kampen for en mere bæredygtig luftfart med indkøb af nye og brændstofeffektive fly og investeringer i udvikling af bæredygtigt flybrændstof. Simon Pauck Hansen har et indgående kendskab til branchen, og derfor er jeg meget glad for, at han har takket ja til at være formand for regeringens nye klimapartnerskab. Jeg ser meget frem til vores fælles arbejde mod en mere bæredygtig luftfart,” lyder det fra transportministeren.

Simon Pauck Hansen blev den 1. oktober udnævnt til koncerndirektør i SAS og øverste ansvarlig for SAS i Danmark efter at Lars Sandahl Sørensen i sensommeren forlod SAS til fordel for Dansk Industri. Den nye koncerndirektør er dag også glad for tillidserklæringen.

“Tak til regeringen for den store og forpligtende tillidserklæring. Med Luftfartens Klimapartnerskab ser jeg frem til at præsentere konkrete løsninger på, hvordan SAS og hele branchen kan biddrage til at nå regeringens klimamål, som er meget ambitiøse, men ikke urealistiske. På mange områder, eksempelvis inden for biobrændstoffer og elektriske fly, ser vi idéer til udvikling af banebrydende ny teknologi, og derfor har vi troen på at det er muligt at lancere bæredygtige løsninger samtidig med, at vi sikrer vækst, tilgængelighed og arbejdspladser i hele Danmark, siger Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS. 

 

Relaterede artikler:

Norwegian: Dem der forurener mest skal betale mere

Dansk Luftfart foreslår klimabidrag på flybilletter

Danmark skal i førertrøjen for grøn luftfart