SAS Baltic Sea
Winglet på SAS-fly (Foto: Tommy Alven | Shutterstock.com)

SAS-flyene er atter i luften om et par dage

Pilotstrejken er overstået, men det kommer fortsat til at tage lidt tid, inden alle SAS-flyene er klar til at flyve med passagerer igen, og der kan også fortsat finde aflysninger sted de næste dage.

Selvom der i løbet af natten til tirsdag blev indgået en ny overenskomstaftale for SAS-piloterne, vil der stadigvæk gå lidt tid, inden hele flyselskabets flåde igen er på vingerne. Det oplyser SAS tirsdag.

”Den sædvanlige drift vil blive genoptaget så hurtigt som muligt. Om end der fortsat kan forekomme forstyrrelser i flytrafikken, hvilket kan føre til aflyste flyvninger i de næste par dage, mens vi arbejder på at genetablere den normale trafik,” lyder det.

Flyselskabet beklager ligeledes over for de kunder, der er blevet påvirket af arbejdsnedlæggelsen blandt selskabets piloter, og forsikrer om, at SAS arbejder hårdt på at få flyene i luften snarest muligt.

Et par dage endnu
Pressechef Alexandra Lindgren Kaoukji fortæller til TV 2, at det vil tage ”et par dage”, inden driften i trafikprogrammet er genetableret.

I et indslag på TV 2 News sætter hun flere ord på, hvad der skal foregå, inden alle flyene igen er på vingerne.

”Vi har arbejdet vældigt hårdt under strejken, og det fortsætter vi med. Flight plan‘en skal tjekkes af, og det har mekanikerne gjort, da de ikke sympatistrejker længere, og de (flyene, red.) er så klar, og så skal flyene op i luften, der skal foretages landing og take-off, så de er klar til at flyve med passagerer.”

Har kunne mærkes i terminalerne
I Københavns Lufthavn, der er en af flyselskabets hubs, glæder man sig over nyheden om, at strejken er overstået, og SAS’ flytrafik på vej til at blive normaliseret. Det fortæller lufthavnens kommercielle direktør Peter Krogsgaard.

”Afslutningen på strejken i SAS er virkelig godt nyt. Det har været en meget usikker tid – for de rejsende, for SAS og for de ansatte. Nu må det handle om at få alle de rejsende afsted – både ud og hjem – og få genskabt en normal, travl rejsesommer. Det glæder vi os til.”

Ifølge direktøren har det godt kunne mærkes i lufthavnen, at der var en konflikt i gang.

”Konflikten har haft store konsekvenser – ikke mindst for de rejsende og for SAS. Det er titusinder af rejsende, der ikke er kommet afsted som planlagt. Det har vi også kunnet både se og mærke i terminalerne.”


Relaterede artikler:

FPU: ”Dansk Metal misbruger konflikten”

“Nu må vi arbejde med at få genskabt tilliden til SAS”

Ny overenskomst på 5,5 år med SAS-piloterne