Näringslivets Hus i Stockholm, hvor forhandlingerne mellem SAS og piloterne finder sted. (Foto: Holger.Ellgaard | CC 3.0)

SAS og piloterne forhandler videre torsdag

SAS-ledelsen og repræsentanterne fra pilotforeningerne i SAS Pilot Group er gået hver til sit efter timelange forhandlinger, men de genoptager drøftelserne torsdag.

Efter at have strejket i ti dage var repræsentanter fra de fire skandinaviske pilotforeninger i SAS Pilot Group onsdag formiddag atter tilbage ved forhandlingsbordet, hvor de skulle finde ud af, om de kunne nå til enighed om en aftale med ledelsen hos flyselskabet.

Forhandlingslokalerne befandt sig endnu en gang i Näringslivets Hus i den svenske hovedstad Stockholm, og her mødtes parterne klokken ti onsdag formiddag efter, at SAS mandag eftermiddag via en pressemeddelelse havde signaleret, at flyselskabet nu ønskede at forhandle videre.

Da parterne var ankommet, blev der forhandlet i mange timer, og imens drøftelserne stod på, ventede den fremmødte presse foran bygningen, hvor udsigten gennem et stort vindue var det tætteste, som kameraerne kom på begivenhedernes gang.

Genoptager forhandlingerne torsdag
Sporadisk aktivitet på den anden side af ruden, pegede i løbet af onsdagen på, at visse af deltagerne i forhandlingerne bevægede sig rundt mellem forskellige lokaler, men ingen detaljer slap ud, og omkring klokken 19.30 forlod piloterne bygningen.

Henrik Thyregod fra Dansk Pilotforening havde ingen kommentarer til pressen, men Roger Klokset, der er leder af pilotforeningen Norske SAS-flygeres Forening, stillede op foran kameraerne.

”Ingen konklusioner i aften. Nu tager vi aftenen og tager på hotel, og så fortsætter vi i morgen tidlig.”

”Stemningen har indtil videre altid været god. Vi har en god dialog med dem, vi sidder i lokalet med. Vi behandler hinanden professionelt og høfligt, og det har vi gjort hele vejen, selvom der har været stejle fronter.”

Altid optimistisk
Fagforeningsmanden betoner, at han mener, det er vigtigt, at parterne hurtigt når til enighed.

”Der er mange, der er afhængige af udfaldet her, og det tager vi meget alvorligt. Vi har hele tiden forsøgt at nå frem til en løsning med SAS-ledelsen, og det er ærgerligt, at det har udviklet sig, som det har.”

Adspurgt om han nu er mere eller mindre optimistisk, end da forhandlingerne gik i gang onsdag formiddag, svarer Klokset.

”Jeg er altid optimistisk, om det er mere eller mindre – det ved jeg ikke.”

Parterne har aftalt at forhandlingerne genoptages torsdag klokken 09.00.


Relaterede artikler:

”Det vil være et helt uhørt skridt

Konkurrent håber at SAS-konflikten snart er slut

Analytiker tror på SAS-løsning i denne uge