SAS udvider Fast Track i København

Efter sommerferien går SAS i gang med at udvide Fast Track-sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Det udvides fra to til tre spor, og nye bånd til gennemlysning af bagage skal gøre det muligt at komme hurtigere igennem.

Selvom det hedder Fast Track, så har SAS måtte sande, at deres særlige hurtige sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn i peak-perioder ikke har været hurtig nokfor passagererne at komme igennem de seneste måneder.

Det tager selskabet nu konsekvensen af og udvider området fra to til tre spor og installerer nye apparater til gennemlysning af bagage. De har længere bagagebånd og sender selv bakkerne til tasker, tøj, telefoner og deslige tilbage til de næste i rækken. Endelig bliver der også flere borde. Tilsammen skal tiltagene forbedre kapaciteten med 100 procent.

”Vi har kunnet se, at belastningen har været høj i visse perioder med lange køer til følge. Og så går lidt af ideen bag Fast Track fløjten. Desuden har vi kunnet se et fald i kundernes tilfredshed med Fast Track. Det har vi nu valgt at tage konsekvensen af,” siger Per Møller Jensen, marketingdirektør i SAS.

Færdig til december
Det er især mellem kl. 6.30 og 8.30 om morgenen, at der ofte opstår køer foran den særligt hurtige sikkerhedskontrol, som kan benyttes af SAS-kunder, der rejser på Business Class eller Economy Extra samt guldmedlemmer af Eurobonus.

Arbejdet med at udvide Fast Track starter til august og de første passagerer forventes at kunne gå gennem den tredje gennemgang til december. Undervejs i byggeriet vil hele Fast Track være lukket i en periode på to til tre uger.

SAS’ nye koncept for skilte og generel synlighed i lufthavnene bliver indført i Fast Track. Det er en lille del af selskabets lounge, som inddrages til det nye Fast Track-område.