SAS og Norwegian side om side i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Skandinavisk fremgang i CPH

Marts bød på stor passagervækst i Københavns Lufthavn, hvor destinationer som Oslo, Stockholm og Aalborg klarede sig godt.

Antallet af rejsende gennem Københavns Lufthavn steg med 11,2 procent i marts sammenlignet med samme måned i fjor. Næsten 2,3 mio. mennesker rejste således gennem lufthavnen i marts måned. Væksten kan især tilskrives en stærk påske, der i år ikke var spredt over flere måneder, og som mange brugte til at rejse. Den største vækst ses på de europæiske ruter, hvor der var hele 12,6 procent flere rejsende i år.

”De europæiske storbyer er populære blandt danske rejsende, og mange tilrejsende har også fået øjnene op for København og Danmark som rejsemål. Sammenlignet med sidste år er der flere afgange og flere sæder på mange destinationer, og der er også kommet nye muligheder til. Et større udbud af både billetter og destinationer øger væksten”, forklarer administrerende direktør, Thomas Woldbye, fra Københavns Lufthavn.

Han fremhæver blandt andet at ungarske Wizz Air i marts begyndte sin første rute mellem CPH og Skopje og samtidig annoncerede en ny rute til Sofia i Bulgarien, der begynder til juni.

Side om side
Den største destination for Københavns Lufthavn er fortsat London. Efter Ryanair begyndte at flyve mellem København og London Luton for et år siden har London haft massiv vækst hver måned. Og den vækst fortsætter i marts med en vækst på 21 procent. Det betyder, at næsten 210.000 rejste mellem København og London i marts. I årets første tre måneder er London-trafikken steget med 26 procent i forhold til samme periode sidste år.

Nummer to og tre på listen over største destinationer er Stockholm og Oslo, som også oplever god vækst i marts med fremgange på henholdsvis 15,1 procent og 9,3 procent. De to skandinaviske hovedstæder ligger næsten side om side med henholdsvis 132.600 og 129.600 passagerer.

Den lidt større vækst på Stockholm end på Oslo gør sig også gældende i årets tre første måneder og resulterer i at Stockholm overhaler Oslo, som sidste år var næststørste CPH-destination i marts og i årets første kvartal.

Hele Danmarks lufthavn
Også indenrigstrafikken viste vækst, og fortsætter dermed tendensen fra årets første måneder. I marts steg trafikken mellem CPH og de danske provinslufthavne med 2,4 procent.

”Indenrigstrafikken er meget vigtig for os. Vi er hele Danmarks lufthavn og den direkte forbindelse til resten af verden. En stærk indenrigsvækst er med til at sikre, at danske virksomheder over hele landet har let og direkte adgang til verdensmarkedet, og det er afgørende for vækst i hele Danmark, siger Thomas Woldbye.

Det er især mellem København og Aalborg, at der er en øget indenrigstrafik. Således steg trafikken mellem hovedstaden og landets fjerdestørste by med 9,7 procent.

Den interkontinentale trafik steg med 6,7 procent i marts, og år til dato ligger den på 11,2 procent.

Foto: Morten Lund Madsen.