Henrik Hynding Paulsen, kommende driftschef i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Sønderborg Lufthavn | PR)

Sønderborg Lufthavn henter ny driftschef hos nabo

Sønderborg Lufthavn udvider ledelsen med Henrik Hynding Paulsen, der bliver ny driftschef fra den 1. april. Han kommer fra en stilling hos Skyways Technics, der er nabo til og lejer i lufthavnen.

Skyways Technics, der beskæftiger sig med flyvedligeholdelse og salg af reservedele, har hovedkontor og hangarfaciliteter i Sønderborg Lufthavn.

Derfor behøver Henrik Hynding Paulsen, nuværende afdelingsleder i Skyways Technics, ikke at skulle gå ret langt til sin nye arbejdsgiver, når han 1. april tiltræder stillingen som driftschef i Sønderborg Lufthavn.

Den sønderjyske lufthavn har nemlig besluttet at udvide ledelsen, hvilket sker blot en måned efter, at færøske Jakúp Sverri Kass er tiltrådt som ny administrerende direktør, hvor han afløste Christian Berg, der i de foregående otte år har stået i spidsen for den ambitiøse lufthavn.

”Henrik Hynding Paulsen har den solide faglige erfaring, og organisatoriske mindset og tekniske viden, som er nødvendig for at drive Sønderborg Lufthavn fremad. Vi er lykkedes med at tiltrække en meget kompetent person. Henrik Hynding Paulsen har erfaring fra det private erhvervsliv, og dertil organisatoriske viden og knowhow i forhold til at styrke og udvikle lufthavnen,” siger Jakúp Sverri Kass.

I gang med udvidelse og modernisering
Udvidelsen af ledelsen sker på et tidspunkt, hvor den nyansatte direktør er ved at eksekvere på en ny strategi, der skal styrke det erhvervsmæssige og kommercielle fokus.

I december sidste år foretog man det første spadestik til en modernisering og udvidelse af lufthavnen til en samlet pris på 212 millioner kroner, der er den største investering i en indenrigslufthavn i nyere tid. Et projekt, der betyder, at lufthavnen får nyt lys og udstyr på landingsbanen samt en ny terminalbygning.

Ved siden af dette arbejder Sønderborg Lufthavn med en masterplan, hvis formål er at øge passagerantallet og realisere potentialet i den stærke luftfartsklynge omkring lufthavnen. Med ansættelsen af Henrik Hynding Paulsen vurderer lufthavnen, at man får tilført stærke faglige kompetencer i forhold til organisationsdrift, så det bliver muligt at realisere udvidelser og udviklingsplaner.

I dag er der omkring 30 ansatte i Sønderborg Lufthavn, og i 2023 var der omkring 55.000 passagerer gennem terminalen. Et passagertal som ejerne, Bitten & Mads Clausen Fond og Sønderborg Kommune, forventer at kunne tredoble over tid.

 

Relaterede artikler:

Sønderborg Lufthavn skifter direktør

Største investering i en indenrigslufthavn i Danmark

Tilfører 36 millioner kroner til Sønderborg Lufthavn