Spanske weekendflyvninger til København

Det spanske luftfartsselskab Air Europa vil skumme fløden i højsæsonen og tilbyde weekendruter fra Madrid og Barcelona til København. Dermed har Spanair-kollapset sikret, at et nyt flyselskab dukker op i Københavns Lufthavn.

Da Sterling Airlines i efteråret 2008 indgav konkursbegæring, var der et utal af luftfartsselskaber der forsøge at fylde hullerne ud på de mange ruter, som selskabet havde opereret fra Københavns Lufthavn.

Det viste sig dog, at der ikke var plads til alle operatører og den stærkt udvidede kapacitetet, hvorfor flere måtte opgive igen.

Efter konkursen i Spanair den 27. januar i århar lavprisflyselskaber som easyJet, Norwegian og Vueling eftertrykkeligt lukket hullerne efter Spanair på ruterne ud af København.

Men det har åbenbart ikke skræmt alle operatører væk. SkyTeam-selskabet Air Europa med hovedkvarter på Mallorca og hovedbase i Madrid-Barajas lufthavnen har således besluttet at åbne to sæsonruter til København.

FraMadrid flyves der hver lørdag og søndag i perioden 27. maj til 8. september en returflyvning til København og det samme er tilfældet fra Barcelona El Prat-lufthavnen fra 27. maj til 2. september.

Med Sky Europa´s indtog på ruterne til København vil der i højsæsonen være 32 ugentlige afgange mellem København og Barcelona, mens der flyves mellem København og Madrid 16 gange om ugen.

Udover Sky Europa er det Cimber Sterling,easyJet, Iberia, Norwegian, SAS og Vueling, der skal kæmpe om passagererne fra Københavns Lufthavn til en af eller begge spanske ruter.

Blandt Europas 20 største flyselskaber

Air Europa vil på ruterne til København benytte fly af typen Boeing 737-800 med 180 sæder, hvoraf 12 af disse er på Business Class.

Det spanske selskab er formentlig ukendt af mange danske rejsende, men er i dag det tredjestørste spanske flyselskab og blandt de 20 største i Europa med omkring 9 millioner årlige passagerer.

I flåden er der i alt 39 fly fordelt på 18 af typen Boeing 737-800, 11 fra den brasilianske producent Embraer med typen ERJ-195 samt 10 langdistancefly, hvoraf 9 er af typen Airbus A330-200 samt et Boeing 767-300 fly.

Flåden har en gennemsnitsalder på blot 7,6 år og er således en af de yngsteblandt netværksselskaberne.

Som SkyTeam-selskab tilbyder Air Europa også adgang til det populære bonus- og loyalitetsprogram Flying Blue, der er drevet af Air France-KLM.