Foto: Sunprime Beachfront Hotel i Marmaris er et af de populære Spies-hoteller i Tyrkiet.

Spies: Lave priser fjerner terrorfrygt

Danskernes terrorfrygt kan dulmes, hvis prisen er lav nok, mener Spies, der i modsætning til flere konkurrenter forventer et uændret salg af rejser til Tyrkiet.

Danskerne ser ud til i den kommende sommer at vælge de trygge rejsemål til og i stedet fravælge “usikre” destinationer som følge af terrorfrygt. Det er konklusionen hos de fleste charterarrangører.

Eksempelvis forventer Star Tour en nedgang i salget af rejser til Tyrkiet, som følge af den massive medieomtale af terrorhandlinger i landet. Vurderingen er samtidig, at branchen som helhed kommer ned på 200.000 rejsende til Tyrkiet i 2015, hvilket er en reduktion på omkring 20 procent i forhold til året før.

Hos Spies, der er Danmarks største charterarrangør, har man ikke registreret tilbagegang i salget af rejser til Tyrkiet.

“Vi kan ikke genkende billedet som vores kolleger tegner omkring et fald i bookingerne med 20 til 40 procent forhold til samme tidspunkt i fjor, og vi regner med at sende 35.000 sommergæster til Tyrkiet,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Han peger på, at det uformindskede salg kan skyldes de attraktive priser, som er kommet til veje på grund af den russiske boykot af Tyrkiet. I Tyrkiet vil man i den kommende sommer kunne få luksushoteller til samme pris som et trestjernet hotel koster i Spanien.

“Set med forbrugerøjne bliver priserne de bedste i mange år. Mange danskeres usikkerhed omkring et rejsemål kan dulmes, hvis prisen på deres rejse er attraktiv, og det er den lige nu til Tyrkiet,” understreger kommunikationschefen.

Trygge rejsemål er vindere
Med Egypten og Tunesien ude af billedet samt et rejsemål som Tyrkiet, der i et eller andet omfang forventes at blive ramt af en svagere efterspørgsel fra Rusland, Tyskland og vores skandinaviske nabolande, er der udsigt til et comeback til nogle af de trygge rejsemål.

“Sommerens store vindere bliver Spanien, Cypern, Bulgarien og Kroatien,” spår Torben Andersen.

Men også Grækenland kan gå en god sæson i møde, da salget til flere af de populære rejsemål i landet ifølge Spies ligger over samme tidspunkt sidste år. Mange charterarrangører har aflyst rejserne til øen Lesbos, der igennem de senere måneder har modtaget mange flygtninge fra Syrien, men hos Spies forventer man at sende 4.000 gæster afsted i den kommende sommer.

“En store del af de andre charterarrangørers gæster flyver med os i år, hvor vi af hensyn til vores mangeårige græske samarbejdspartnere satser på at kunne gennemføre rejserne. Og så ved vi endnu ikke, hvad den nye våbenhvile i Syrien, vil betyde for tilstrømningen af flygtninge til eksempelvis Lesbos,” siger talsmanden for Spies.

Læs også:

Star Tour: Færre rejsende til Tyrkiet

Pæne overskud hos charterarrangører

Charterarrangør laver rejser til flygtningelejr

Star Tour mistede op imod 20.000 kunder

Charterkunder tidligt ude

Rejser til Tyrkiet kan blive billigere