Finnars jomfruflyver til Helsinki mødes med vandkanoner i Billund Lufthavn. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Store forventninger til ny Helsinki-rute

Både Billund Lufthavn og Finnair har store forventninger til den nye rute mellem Billund og Helsinki, hvor der forventes omkring 50.000 årlige passagerer.

Den daglige rundtur på den nye rute mellem Billund og Helsinki mødes med store forventninger fra både lufthavnen og Finnair. Det 100-sæders Embraer 190-fly giver en årlig kapacitet på godt 70.000 sæder, og forventningerne det første år ligger allerede på 50.000 passagerer.

Udvidet inden åbningen
Som CHECK-IN.dk tidligere har omtalt, blev ruten allerede tre måneder inden åbningen opgraderet fra et 76-sæders Embraer 170 fly. Finnairs direktør på området glæder sig allerede over gode bookingtal.

”Bestillinger i fremtiden ser meget lovende ud for en ny rute at være”, fortæller Finnairs Vice President for EMEA, Fredrik Charpentier, til CHECK-IN.dk i Billund Lufthavn.

”Selvfølgelig er det vigtig for os, at ‘fodre’ passagerer til Asien-ruterne, men vi mener samtidig, at vi har et godt produkt for dem der vil videre i Finland, de baltiske lande eller Rusland – og selvfølgelig Helsinki”, siger Fredrik Charpentier.

Han regner også med god trafik den modsatte vej, da Vestdanmark er et mål for mange forretningsrejsende og fritidsrejsende. De første virksomhedsaftaler er allerede på plads med vestdanske virksomheder, men Fredrik Charpentier vil ikke røbe hvilke, eller omfanget af disse.

Håber på større frekvens
Lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen var også en meget tilfreds mand på åbningsdagen. Det er nemlig fem år siden, at lufthavnen senest havde en rute til Helsinki, der dengang blev betjent af Sun-Air, der sidenhen flyttede ruten til Aarhus i 2011 for at lukke den et år senere.

”Efter fem års hårdt arbejde har vi endelig fået en Helsinki-rute på plads igen. Nu er vi i gang, har gode bookingtal, og håber på en ekstra frekvens, så vi kommer op på to daglige rundture”, siger en storsmilende Kjeld Zacho Jørgensen til CHECK-IN.dk.

Allerede fra første år er lufthavnens forventning en passagerbelægning på ruten på 70 procent, hvilket tilsvarer omkring 50.000 passagerer. Lufthavnsdirektøren medgiver at det nok ikke giver en tilsvarende øgning i lufthavnens totale antal af passagerer.

”Vi har i dag rejsende til eksempelvis Asien der flyver med KLM, Lufthansa eller SAS. Nogle af disse vil nok fremover vælge Finnair i stedet for. Men flere ruter og større tilbud giver flere passagerer samlet set. Det viser alle historiske tal os”, understreger Kjeld Zacho Jørgensen.

Om en måned kan lufthavnsdirektøren igen byde velkommen til en ny rute. Det sker, når British Airways åbner en rute fra Billund til London-Heathrow tirsdag den 3. maj.