Sun-Air of Scandinavia med første flyankomst i Humberside Airport den 15. april. (Foto: Humberside Airport)

Sun-Air kom godt i gang til Humberside

Fredag blev den nye rute mellem Billund og Humberside åbnet under stor festivitas i begge lufthavne.

I fredags kunne Sun-Air sende det første fly af sted fra Billund mod Humberside i det østlige England. På begge sider af Nordsøen blev ruteåbningen fejret, således at de 25 VIP-gæster kunne mærke, at det var en særlig begivenhed, at British Airways´ franchisepartner i Danmark har skabt en ny direkte flyforbindelse.

Ruten til Humberside er blevet til i samarbejde med Siemens Wind Power, der har store aktiviteter i Hull, der ligger en halv times kørsel fra Humberside Airport.

Derfor var det også naturligt, at det var administrerende direktør Michael Hannibal fra Siemens Wind Power, der klippede snoren og dermed markerede den officielle åbning af ruten.

Det britiske handelskammer i Danmark var også til stede ved ruteindvielsen i Billund, og direktør Mariano Anthony Davies gav den nye rute følgende ord med på vejen.

“Den nye rute mellem Billund via Aalborg til Humberside forventes at blive en stor gevinst for den vedvarende energisektor i både Danmark og Storbritannien. Ruten vil især være til gavn for Siemens´ og Dong Energys store projekter i Humber-regionen og for medarbejdere, der skal rejse i begge retninger.”

Flere måneders drøftelser
På den anden side af Nordsøen var der også glæde, da rutenummer BA8253 satte hjulene på banen i Humberside Airport kl. 07.32. Her stod administrerende direktør Deborah Zost fra Humberside Airport samt Pauline Wade, direktøren fra handelskammeret i Hull klar til at tage imod de danske gæster.

“Det var dejligt at kunne byde de danske VIP-gæster velkommen efter flere måneders drøftelser om at skabe bedre flyforbindelse til aktører indenfor den vedvarende energisektor,” sagde lufthavens administrerende direktør, Deborah Zost.

Faktisk blev de første idéer til ruten født i november måned af det lokale handelskammer, der havde lavet et arrangement for danske virksomheder. Her blev der etableret kontakt mellem Sun-Air, Humberside Airport og Siemens, og et halvt år senere kunne flyruten således åbnes.

Hos repræsentanten fra handelskammeret i Hull var der i høj grad også fokus på virksomhederne i vindenergi-sektoren i forbindelse med ruteåbningen.

“Bedre flyforbindelser til Europa og resten af verden er afgørende, hvis vi skal tiltrække flere investeringer til Green Port Hull og hele Humber-regionen. Siemens er en vigtig investor i Green Port Hull, og den nye flyrute vil reducere rejsetiden mellem selskabets danske operationer og vingefabrikken i Hull,” sagde direktør Paulin Wade fra det lokale handelskammer.

Eget hotel
Humberside Airport har et særligt fokus mod de mange rejsende, der sejler eller flyver til og fra oliefelter samt vindmølleparker. I forbindelse med lufthavnen er der opført et særligt Nightel hotel med 100 værelser, der har en række særlige faciliteter for ansatte på nathold.

Hotellet har en sportshal, og herudover er der mulighed for at spille pool og dart samt besøg en in-house biograf, der har plads til 24 personer.