Et af Thomas Cook Airlines Scandinavias Airbus A330-300 fly letter fra Rhodos. Foto: Fabrizio Gandolfo / Wikimedia Commons.

SunClass Airlines er i luften

Thomas Cook Airlines Scandinavia har ændret navn til SunClass Airlines og fået ny AOC, efter at den norske entreprenør Petter Stordalen onsdag overtog selskabet.

Onsdag blev det offentliggjort, at den norske hotelejer og storentreprenør Petter Stordalen sammen med to kapitalfonde har købt Thomas Cook Northern Europe, som blev sat til salg efter konkursen koncernens britiske moderselskab.

Med købet overtager Petter Stordalen også det danske rejseselskab Spies samt Thomas Cook Airlines Scandinavia, og den nye norske ejer kunne på et pressemøde i Stockholm onsdag annoncere, at flyselskabet vil skifte navn til SunClass Airlines – et navn, der ligger i tråd med andre af Spies’ varemærker.

Navneændringen er allerede gennemført, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse torsdag, og fra dags dato hedder Spies’ eget flyselskab SunClass Airlines, ligesom selskabet flyver på et nyt
Aircraft Operating Certificate (AOC) – driftstilladelsen, som er baseret på Thomas Cook Airlines Scandinavias gamle AOC.

Første fly afsted mod Kap Verde
SunClass Airlines gik på vingerne første gang torsdag morgen med kurs mod Kap Verde. Ombord på flyet var 399 hovedsageligt danske Spies-gæster.

”Det er fantastisk at kunne starte en ny AOC med opstart af driften allerede dagen efter, vi har lukket den gamle. Det er en historisk transaktion, som aldrig tidligere har været gennemført,” siger Per Knudsen, administrerende direktør i SunClass Airlines.

Han peger på, at Trafikstyrelsen har ydet en ekstraordinær indsats og udvist stor fleksibilitet for at få gennemført en hurtig godkendelse af den nye AOC. Samtidig har rådgivning fra advokater i Gorrissen Federspiel været med til at sikre en hurtig proces, understreger Per Knudsen.

Arbejdspladser sikret
Den nye investorgruppe, som omfatter Petter Stordalens selskab Strawberry Group samt kapitalfondene Altor og TDR Capital, har overtaget alle aktiver og de cirka 1.200 medarbejdere i flyselskabet.

Dermed er alle stillinger i flyselskabet sikret efter en periode med stor usikkerhed i kølvandet på kollapsen i det britiske moderselskab Thomas Cook Group.

”Vi har alle været gennem en periode med voldsom turbulens, og jeg kan ikke takke alle mine medarbejdere nok for deres utrættelige arbejde og den benhårde slutspurt for gennemførelse af transaktionen,” siger Per Knudsen.

SunClass Airlines oplyser, at ændringen af AOC og navn ikke får nogen betydning for de rejsende, der har billet til det tidligere Thomas Cook Airlines Scandinavia.

SunClass Airlines’ flåde består af to Airbus A330-200, tre Airbus A330-300 og otte Airbus A321-200.

 

Relaterede artikler:

Thomas Cook-selskab flyver videre på statslån

Tre skandinaviske Thomas Cook-fly atter på jorden

116 fly hos konkursramte Thomas Cook