Salg af abonnementer, annoncer og andre ydelser har bidraget til, at flysporingstjenesten Flightradar24 i seneste regnskabsår landede et trecifret millionbeløb i overskud.
Siden de to svenske it-programmører Mikael Robertsson og Olov Lindberg i 2006 udviklede Fligthradar24, er tjenesten både blevet populær blandt deciderede flyentusiaster samt andre mennesker, der ikke nødvendigvis dyrker flyspotting og luftfart som en særskilt hobby.
De to programmører har ikke alene haft held til at udvikle en tjeneste, som mange tilgår via computer eller smartphone, men de har derudover også formået at gøre Flightradar til en indbringende forretning. Det viser det seneste årsregnskab, som er blevet offentliggjort for nyligt.
Selskabet bag Flightradar benytter sig af et forskudt regnskabsår, og de aktuelle tal dækker derfor over perioden fra begyndelsen af september 2022 til udgangen af august sidste år.
Øger overskuddet med 15 procent
I løbet af regnskabsåret har Flightradar haft en samlet omsætning på 352 millioner svenske kroner, hvilket svarer til 233 millioner danske kroner. Det er en stigning på 27,5 procent sammenlignet med det foregående regnskabsår, hvor selskabet omsatte for 276 millioner svenske kroner (183 millioner danske kroner).
Selskabet kan desuden glæde sig over et positivt bundlinjeresultat på godt 230 millioner svenske kroner (152,4 millioner danske kroner) i det forgangne regnskabsår. Resultatet er forbedret med 15 procent i forhold til regnskabsåret inden det omtalte, da Flightradar her bogførte et overskud på 200 millioner svenske kroner (132,5 millioner danske kroner).
Indtjeningen hos tjenesten stammer fortrinsvis fra salg af henholdsvis abonnementer og annoncer, ligesom Flightradar også sælger forskellige tjenesteydelser til aktører i luftfartsbranchen. Det skriver erhvervsmediet Breakit.
I forbindelse med årsregnskabet fortæller Flightradar, at selskabet forventer en lignende udvikling i nøgletallene i det nuværende regnskabsår.
Flightradar benytter flere end 40.000 modtagere
Flysporingstjenesten fungerer ved, at man har et netværk af modtagere baseret på ADS-B-teknologi (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast), som kan opfange et givent flys position via det signal, som dets transponder sender til flyvekontrollen.
Omkring en fjerdedel af modtagerne er opsat af Flightradar selv, mens resten står hos private i forskellige dele af verden. Det oplyses, at netværket i øjeblikket består af cirka 40.000 modtagere, der leverer data til brug for tjenesten.
Flightradar satte rekord i august 2022, da 2,9 millioner brugere fulgte med i den amerikanske politiker Nancy Pelosi, der på daværende tidspunkt var formand for Repræsentanternes Hus, trodsede advarsler fra den kinesiske regering og fløj til Taiwan.
Allerede måneden efter blev denne dog overgået, da flere end fem millioner brugere benyttede Flightradar i forbindelse med, at dronning Elizabeth II af Storbritanniens kiste blev transporteret fra Edinburgh til London. Mange fulgte også med via en livesending på YouTube, fordi den store interesse i perioder fik tjenesten til at gå ned.
Relaterede artikler: