Christine Ourmières-Widener (Foto: Twitter)

Topchef forlader britisk flyselskab

Franskfødte Christine Ourmières-Widener stopper senest den 15. juli som koncernchef i Flybe, der for nylig fik nye ejere.

En af de få kvindelige topchefer i luftfarten skal i gang med at finde sig et nyt job. Det er således situationen for Christine Ourmières-Widener, der siden januar 2017 har været koncernchef i britiske Flybe.

Tidligere på året blev flyselskabet solgt til det såkaldte Connect-konsortium bestående af Virgin Atlantic, Stobart Air og Cyrus Capital, og Christine Ourmières-Widener indgår ikke i konsortiets planer for fremtiden.

Derfor vil den 56-årige luftfartsdirektør senest den 15. juli give stafetten videre til en ny direktør, som Connect håber snart at kunne offentliggøre navnet på.

“På vegne af hele Flybe-bestyrelsen vil jeg gerne udtrykke min tak til Christine Ourmieres-Widener for hendes engagement og betydelige bidrag til Flybe. Dette omfatter hendes utrættelige indsats for at beskytte fremtiden for kunder og lokalsamfund, der er afhængige af Flybe, samt selskabets medarbejdere og kreditorer. Vi ønsker alle Christine det allerbedste for fremtiden,” siger Jonathan Peachey, bestyrelsesmedlem, der repræsenterer Virgin Atlantic.

Fra flymekaniker til topchef
Christine Ourmières-Widener er født i Frankrig og begyndte sin karriere som flymekaniker hos Air France, hvor hun blandt andet var mekaniker på det legendariske Concorde-fly. Senere i karrieren blev hun flyttet til den kommercielle afdeling og med en udstationering i New York blev hun en del af det team, der havde ansvaret for det nordamerikanske marked.

Efter hjemkosten fra USA blev Christine Ourmières-Widener direktør for Air France i Storbritannien og Irland, indtil hun i 2010 fik stillingen som administrerende direktør for irske CityJet. En stilling som hun bestred frem til 2015.

Gennem tiden i Flybe har Christine Ourmières-Widener haft fokus på at få flere kvinder i luftfartens verden. Hun var med til at igangsætte FlyShe-programmet, hvor kvindelige piloter har rejst rundt til britiske skoler for at tale ansigt-til-ansigt med pigerne i klasseværelserne.

 

Relaterede artikler

Virgin Atlantic-konsortium overtager Flybe

Flyselskab i frit fald på børsen

Britisk flyselskab vil have flere kvinder i luftfart