Wizz Air Airbus A321-200 i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Tredje operatør fra København til Budapest

Norwegian og Ryanair får konkurrence, når Wizz Air til efteråret vil flyve fem gange om ugen til selskabets hovedbase i Ferihegy-lufthavnen i Budapest.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air gør nu klar til et slagsmål med Norwegian og Ryanair om ruten mellem København og Budapest.

Fra den 1. oktober 2023 til Wizz Air flyve fem gange om ugen mellem København og Budapest. Tidtabellen baserer sig på afgange på tirsdage, onsdage, torsdage, lørdage og søndage.

Flyet starter ud fra basen i Ferihegy-lufthavnen i Budapest kl. 18.30 og ankommer kl. 20.25 i Københavns Lufthavn. Her vendes flyet på de sædvanlige 25 minutter og returnerer kl. 20.55, så det atter er tilbage i den ungarske hovedstadslufthavn kl. 22.45.

Om lørdagen flyves der dog lidt senere, idet flyet først forlader Budapest kl. 20.10, hvormed ankomsten i CPH bliver kl. 22.05. Dermed flyves der tilbage kl. 22.35, og derfor må passagererne forberede sig på en sen ankomst kl. 00.25.

Norwegian og Ryanair er inde på ruten
Man kan undre sig over, at Wizz Air ikke for længe siden har etableret sig på ruten, da den forbinder København med selskabets hjemmemarked og største base. 

I stedet har det været Norwegian og Ryanair, der hidtil har delt ruten mellem sig. Frem til sommertrafikprogrammets slutning den 29. oktober flyver Norwegian seks gange om ugen til Budapest, mens der er opsat to ugentlige afgange i vintertrafikprogrammet.

Ryanair har i det igangværende vintertrafikprogram betjent den ungarske hovedstad med seks ugentlige afgange, mens der i sommeren flyves op til otte ugentlige afgange. Det irske lavprisflyselskab har dog endnu ikke lagt flyvninger til salg fra København til Budapest i vinteren 2023/24.

Før coronapandemien var der i 2019 i alt 230.000 årlige rejsende mellem København og Budapest, og sidste år blev der registreret omkring 185.000 rejsende. Det viser statistikker fra Trafikstyrelsen.

Ottende rute fra København
Budapest-ruten bliver Wizz Air ottende rute fra København i det kommende sommertrafikprogram. I forvejen flyves der til Bukarest, Iasi, Larnaca, Skopje, Sofia, og Warszawa, og den 21. juli åbner en ny rute til Serbiens hovedstad Beograd.

Wizz Air beskæftiger 172 fly i en flåde, der består af A320ceo og A320neo samt A321ceo og A321neo.

 

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn lander endnu en Wizz Air-rute

Wizz med tredje nye rute fra Københavns Lufthavn

Wizz Air lukker to ud af otte ruter fra København